Territori aprova un nou reglament d'ancoratges al terreny

Govern també ha validat l’adhesió al Conveni sobre el comerç internacional d’espècies de fauna i flora salvatges amenaçades

El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor FilloySFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Territori ha aprovat el nou Reglament d'ancoratges al terreny. El ministre de Finances iPortaveu, Eric Jover ha explicat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres queel text té per objectiu impulsar una normativa sobre inspecció, manteniment i reparació d’ancoratges per reforçar la seguretat dels mateixos. En aquest, s’estipula de quina manera els constructors, propietaris i altres actors implicats han de complir les obligacions fixades per l’article 127 de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme. En aquest sentit, el nou reglament permet guiar en la fase de construcció i en el manteniment i reparació d'ancoratges, per homogeneïtzar els procediments a seguir, fixar periodicitats, sistemes, mitjans i materials, així com orientar els responsables en les tasques tècniques.

Comerç internacional de fauna i flora

El Consell de Ministres també ha aprovatl’adhesió al Conveni sobre el comerç internacional d’espècies de fauna i flora salvatges amenaçades (CITES), que estableix un marc de protecció d'espècies de la fauna i la flora pel que fa al seu comerç internacional, regulant i controlant les importacions i exportacions.

Tal com ha explicat el ministre Portaveu, Eric Jover, a la pràctica Andorra ja aplica gran part d’aquest marc, ja que el Reglament de fauna es basa en les disposicions del conveni, i els documents que es fan servir per importar i exportar són similars als que exigeix el conveni. A més Andorra disposa d’una autoritat central reconeguda pel Secretariat del CITES.

Govern informa que la legislació andorrana s’alinea a les disposicions del conveni i de la mateixa manera, el Reglament relatiu a les relacions de transport, d’importació i d’exportació d’animals salvatges, es va elaborar d'acord amb les disposicions del conveni. Així mateix, aquest estipula designar una autoritat administrativa que recaurà en el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, una autoritat científica que assumirà el CENMA i una autoritat sancionadora i de comís que assumirà el Departament de Duana, el Cos de Banders i el Departament de Policia.

tracking