Pintat acusa l'executiu de generar més dubtes sobre el diner digital

El president de terceravia mostra recels amb l’advertència de l’AFA sobre l’empresa de bitcoins que s’anuncia al país

Pintat acusa l'executiu de generar més dubtes sobre el diner digitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del grup parlamentari de terceravia, Josep Pintat, va acusar ahir el Govern de generar “més suspicàcies” entorn als actius digitals. Ho va afirmar durant l’entrevista a DiariTV, la televisió del Diari d’Andorra, amb referència a l’advertència que va fer l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) sobre la societat Bitcoinforme, SL, amb marca Bit2M, anunciada en diverses marquesines del Principat. El polític lauredià va posar en dubte l’interès d’aquesta empresa per publicitar-se al país i va preguntar si ja hi ha societats que estan treballant al país i, en aquest cas, sota quina regulació. En aquest sentit, va recordar que el criteri de Govern emès sobre la proposició de llei d’actius digitals, actualment a tràmit parlamentari, ja advertia sobre els riscos per als consumidors. El líder de terceravia va apuntar que aquest tipus d’empreses poden fer captació de passius financers i que “no pot ser que passi això i aquí ningú digui res i tothom miri cap a una altra banda”. “Per més que sigui un terreny desconegut hi ha d’haver certa seguretat del que s’està fent, si no estem davant d’una altra manera de generar encara més suspicàcies”, va sentenciar Pintat.

Al seu entendre, tot plegat només serveix per afegir dubtes sobre una qüestió que va reconèixer de “difícil regulació”. Amb tot, alerta que “s’està posant en joc la sobirania de l’Estat i l’estabilitat econòmica”. Segons va indicar el conseller general, “amb la digitalització molta gent ha buscat altres sistemes d’operar que surtin fora dels controls dels estats i de les autoritats monetàries”. En aquest sentit, va recordar que el Govern, en el criteri que va emetre sobre la llei, “emplaçava a tenir present un reglament de la Unió Europea que encara està en fase d’esborrany”.

Polèmica per l’anunci al BOPA

Sobre la polèmica creada arran de l’edicte al BOPA en el qual s’informava de l’adjudicació d’uns treballs d’assessorament en la redacció de les esmenes a la proposició de llei d’actius digitals, Pintat va remarcar que “si és un error només cal corregir-lo”. El president de terceravia feia referència a les explicacions del ministre Eric Jover per justificar que l’executiu hagués contractat una empresa per més de 75.000 euros amb una adjudicació directa per redactar unes esmenes, una feia que correspon al Consell General. “El BOPA diu el que diu”, va remarcar el polític lauredià, recordant que una adjudicació directa només es pot fer en cas de ser per menys de 12.000 euros, que no és el cas, o per motius que siguin de reserva d’Estat. “Si és senzillament un error, es fa una fe d’errates i s’ha acabat la polèmica, però no s’ha fet”. “El que queda assentat és el que diu el BOPA, no les explicacions”, va remarcar.

D’altra banda, Josep Pintat també es va referir a les negociacions per a l’acord d’associació amb la UE. El lauredià va indicar que després d’estudiar-se els dossiers “no sabem cap a on anem”. Al seu entendre, no hi ha un “cap negociador” de l’acord després de set anys de negociacions. “Per una banda, manca voluntat i, per l’altra, empenta”, va concloure.

CRÍTICA A "L'ATENCIÓ MEDIÀTICA" DE MONTANER QUAN ERA A TERCERAVIA

El president de terceravia, Josep Pintat, va criticar “l’atenció mediàtica” de Carine Montaner quan encara era consellera general de terceravia. A l’entendre del polític lauredià, l’excompanya de partit va “obrir debats que en aquell moment no tenien lloc”. “No aportaven res”, va afegir. En concret, Pintat va posar d’exemple la polèmica sobre les vacunes. “En aquell moment encara no hi havia vacunes, el debat era estèril”, va recordar. En aquest sentit, va deixar clar que “el nostre grup sempre ha dit que les vacunes són una solució i la població ha respost en conseqüència quan han arribat”. “S’ha de fer cas a les autoritats sanitàries i no calia tanta atenció mediàtica perquè no aportava res”, va remarcar. El líder de terceravia va indicar que va ser ella que va decidir marxar. “Es va plantejar seguir però en aquest cas calia fer-ho conjuntament i ella va decidir sortir”, va explicar. Sobre el fet que la consellera anunciés que crearia un nou partit poc després de marxar de terceravia, Pintat va indicar que això va demostrar que les discrepàncies “no eren de plantejament sinó de posicionament polític”.

tracking