Els partits encaixen amb prudència la fotografia d'un context de Covid

Enseñat celebra amb moderació els resultats i Vela sosté que el PS “ha de créixer”

Els partits encaixen amb prudència la fotografia d'un context de CovidFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els partits polítics han rebut amb prudència els resultats de l’enquesta política del CRES, que coincideixen a assenyalar que és una fotografia d’un context essencialment marcat per la Covid-19. Tot i això, en funció dels suports obtinguts, la lectura que en fa cadascú dona més o menys credibilitat, o valor, a l’enquesta. Des de DA, el president del grup parlamentari, Carles Enseñat, va celebrar amb extrema moderació els resultats. “Òbviament estem contents i molt agraïts que les actuacions del Govern siguin ben valorades, però en cap cas podem pensar que els resultats són inamovibles. Això ens dona molta responsabilitat i ho hem de seguir fent igual o millor perquè la ciutadania se segueixi sentint representada durant la recuperació econòmica”, va dir. A més, Enseñat va sostenir que malgrat els erros que es puguin haver comès, “no s’ha tingut por a reconèixer-los. “En algunes restriccions potser vam ser massa abusius i es va rectificar. I això la ciutadania ho valora, perquè no busca persones perfectes, sinó aquelles que facin les coses el més just possible”, va exposar.

Per la seva banda, la presidenta del PS, Susanna Vela, va declarar que els resultats eren previsibles però es va mostrar escèptica a l’hora d’extreure conclusions. “Intuíem que això podia passar i en el context actual no ens sorprèn. S’ha parat un cop i entendria molt malament que la ciutadana reaccionés negativament a això. Però extrapolar-ho en unes eleccions no té gaire sentit perquè estem en un període de pandèmia molt complicat i això pot ser molt esbiaixat”, va dir. De totes maneres, Vela reconèixer que el PS “ha de créixer”, i va confiar que en el segon tram de legislatura “puguem tirar endavant les nostres propostes programàtiques”.

El president del grup parlamentari de L’A, Ferran Costa, va expressar la seva satisfacció pels resultats obtinguts. “És una xifra que ens prenem com a correcta perquè el mètode científic de l’enquesta és inqüestionable. Ara bé, sempre hi ha un decalatge entre els resultats de les eleccions i l’enquesta política”, va destacar Costa, que va rebutjar fer “correlacions”. “Tenim un vot captiu amagat a les enquestes i sempre assolim millor resultat electoral”, va subratllar.

Al seu torn, el president del grup parlamentari de terceravia, Josep Pintat, va deixar entreveure que aquests resultats poden desencadenar en nous escenaris polítics les properes eleccions. “Ara mateix hi ha un Govern de coalició i això marcaria certa fragmentació”, va indicar Pintat, que va assegurar que des de la seva formació “no hem intentat treure rèdit polític de la pandèmia”. La consellera general no adscrita, Carine Montaner, va augurar un millor resultat per a Andorra Endavant. “Estic convençuda que podem arribar a formar grup parlamentari”, va concloure Montaner.

tracking