Institucions culturals

Andorra comptarà amb una delegació de l'Institut Cervantes

Ros diu que la fórmula podria ser una seu del que hi ha a Tolosa de Llenguadoc

Andorra comptarà amb una delegació de l'Institut CervantesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Cervantes comptarà amb una delegació al Principat. Segons va poder saber el Diari, la institució per a la difusió de la llengua i la cultura espanyola té en ment tenir presència directament a Andorra. En aquest sentit, l’ambaixador espanyol, Àngel Ros, va apuntar que “el model que es podria escollir per tal de desenvolupar la presència de l’Institut Cervantes a Andorra podria ser una delegació del que hi ha a Tolosa de Llenguadoc”.

Ros, però, va recordar que “com s’acabarà fent encara no està tancat”, tot i afegir que “des de l’ambaixada creiem que podria ser una bona fórmula perquè sabem que la seu de Tolosa està funcionant molt bé”. Cal recordar que avui mateix el director de l’Institut Cervantes, Luis García Montero, està de visita al Principat, on impartirà una conferència aquesta tarda a l’ambaixada espanyola sota el nom El Español: Memoria de futuro.

“Hem de pensar que el Cervantes actua en diferents àmbits com ara la cultura, la difusió de la llengua castellana i també l’examinació en la mateixa”, va comentar Ros, que va afegir que “a més a més hi ha una col·laboració important amb l’Institut Ramon Llull i amb altres institucions que s’encarreguen de la difusió de les altres llengües cooficials que té Espanya”.

L’ambaixador va apuntar que “aquí, a Andorra, ja comptem amb uns 15 professors que estan acreditats per fer les examinacions de llengua per l’Institut Cervantes”, i va destacar que en el marc de la visita de García Montero es realitzaria una visita al Col·legi María Moliner, on imparteixen classe.

tracking