Els carcellers volen “claredat” en el càlcul del complement del sou

Afirmen que no demanen un augment sinó preservar la retribució que actualment tenen

Els carcellers volen “claredat” en el càlcul del complement del souFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els agents penitenciaris demanen “claredat” al Govern pel que fa a un dels complements que apareix a les seves nòmines. Fonts sindicals van explicar al Diari que, arran dels canvis legislatius en la Llei de la Funció Pública i la que regula el cos, els conceptes a les nòmines dels treballadors del centre penitenciari han canviat i aquest fet impacta, directament, en un dels complements retributius que perceben. Les mateixes fonts van explicar que aquesta part del salari es calculava a partir de la base retributiva, un concepte que amb els darrers canvis legislatius desapareix de les nòmines i passa a dir-se sou base.

Precisament en aquest canvi de nomenclatura és on comença la problemàtica. El sou base és més elevat que la base retributiva, i aquest fet implica que el complement en qüestió no es pugui calcular de la mateixa manera. “El que demanem és que el Govern ens digui partint de què s’ha de calcular aquest complement, perquè tal com està distribuït ara mateix els conceptes no són equivalents”, van explicar les fonts sindicals.

Malgrat que al nou text legislatiu apareix una disposició transitòria, on es destaca que aquelles persones que perceben aquest complement retributiu el seguiran cobrant, el text no estableix un nou mètode de càlcul ni tampoc fixa imports. “Ens preocupa aquesta indefinició, perquè ens podem trobar d’un dia per l’altre que algú decideix treure’ns aquest complement retributiu perquè s’agafin en el fet que el concepte sobre el qual es feia el càlcul ja no existeix”, assenyalen fonts properes a un dels sindicats.

La situació d’indefinició en relació amb aquest punt de la nòmina està causant cert nerviosisme en el col·lectiu, ja que, segons van indicar, “hi ha casos en què el complement retributiu acaba suposant una part important de la nòmina i el fet que no estigui clar el seu càlcul provoca que els treballadors estiguin inquiets i nerviosos”. Per aquest motiu, des del sindicat d’agents penitenciaris van explicar que s’havia contactat amb un advocat especialista en la matèria per tal d’avaluar quines accions es podrien fer per tal de garantir el complement i el seu càlcul, més enllà de la disposició transitòria que, tot i reconèixer-lo, no en defineix la quantitat ni com arribar-hi.

El que sí que van deixar clar des del sindicat és que en cap cas es tractava d’una demanda d’increment de salari. “Sabem molt bé la situació econòmica que vivim, i vam ser un dels primers a posar a disposició partides pressupostàries per generar estalvi”, van indicar des del Sindicat Penitenciari d’Andorra.

No obstant això, segons va poder saber el Diari, sí que hi va haver un moviment a títol personal de diferents agents per demanar un increment salarial, però que després de consultar un expert no va tirar endavant.

tracking