Semàfors educatius a Pal i a Arinsal

Mostren la velocitat de cada vehicle amb un objectiu informatiu

Semàfors educatius a Pal i a ArinsalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Mobilitat va informar ahir mitjançant les xarxes socials que amb acord de la taula nacional de Mobilitat i per continuar treballant per fomentar la pedagogia en la seguretat viària, es van posar en funcionament radars educatius als pobles de Pal i Arinsal. Segons van informar, aquest tipus de radars mostren la velocitat a la qual circula cada vehicle amb un objectiu únicament informatiu, però s’ha demostrat que tenen un efecte molt directe en la seguretat de la zona, ja que poden arribar a reduir la velocitat dels vehicles fins a un 25%.

A principi d’aquest mes de maig algunes corporacions van mostrar la seva preocupació per la velocitat excessiva dels cotxes en alguns trams urbans, com a la CG-6 a Aixovall (a l’altura del centre de formació professional), a l’avinguda Francesc Cairat, on tot i haver-hi radars pedagògics per reduir la velocitat els vehicles seguien circulant massa de pressa, o a l’entrada a Arinsal en el cas de la Massana.

En aquell moment, el director de Mobilitat, Jaume Bonell, va remarcar que s’estudiarien les problemàtiques i la possibilitat d’instal·lar algun radar pedagògic a Arinsal i obstacles per fer reduir la marxa, sense descartar algun radar convencional.

La multifuncionalitat d’aquest tipus de radars permet alternar entre la indicació de velocitat i missatges predefinits, a més de guardar dades de comptatge a l’aforador integrat.

Semàfors educatius a Pal i a Arinsal

tracking