Aprovada l'esmena per avaluar el 'co-living' sense el suport del PS

Els socialdemòcrates consideren que la mesura no soluciona el problema amb el lloguer

Aprovada l'esmena per avaluar el 'co-living' sense el suport del PSFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’esmena presentada per la majoria al projecte de llei de creació de l’Institut Nacional de l’Habitatge per avaluar la viabilitat del co-living va rebre ahir l’oposició del grup socialdemòcrata. La proposta, que es va votar ahir en comissió, va ser rebutjada pel PS perquè considera que estudiar la regularització de la fórmula de compartir pis per impulsar-lo al país no és la solució a la problemàtica del lloguer que hi ha actualment.

En concret, l’esmena presentada per Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos vol introduir al projecte de llei una nova disposició final en la qual “s’encomana al Govern que estudiï la viabilitat d’implantar la figura dels espais comuns compartits”. Des del PS entenen que el que ha de fer el Govern és liderar la política sobre habitatge des del ministeri competent i facilitar l’accés al lloguer a preus assequibles. La proposta de la majoria, al seu entendre, el que fa és “intentar suplir” el conflicte amb altres modalitats. Els grups que donen suport al Govern, però, confien que ara “és oportú analitzar una nova tipologia d’habitatge”, que podria ser una alternativa interessant, argumenten, per a alguns col·lectius com ara la gent jove, els padrins o els treballadors temporers.

Aprovació al juny

La comissió legislativa que està treballant el text, afers socials i igualtat, té previst treballar les esmenes que falten les properes setmanes amb l’objectiu que la llei pugui passar per la cambra per ser votada el 17 de juny. En total s’han presentat gairebé un centenar d’esmenes. DA n’ha presentat 17, tot i que, segons els membres del grup la majoria, són de caràcter tècnic i per tant no introdueixen modificacions significatives al text inicial. El PS proposa 28 esmenes i terceravia n’ha presentat fins a 49.

tracking