finances

El Govern crea un registre de compactes per intensificar la lluita contra el blanqueig

El Govern crea un registre de compactes per intensificar la lluita contra el blanqueigSFGA / J. A. VILADOT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir el projecte de llei de modificació de la Llei de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors i el finançament del terrorisme. El text incorpora com a subjectes obligats dels proveïdors de serveis d’actius digitals i es regula l’accés a la informació sobre els beneficiaris efectius que consti en el Registre de Societats, el Registre d’Associacions i el Registre de Fundacions, eliminant la necessitat que les persones sol·licitants hagin d’acreditar un interès legítim.

A més, l’executiu va informar de la creació del Registre de Comptes Financers i Assimilats on les entitats bancàries, les entitats de pagament i les entitats de diner electrònic operatives al Principat han de declarar les dades d’identificació dels titulars o beneficiaris efectius de comptes de pagament, de comptes bancaris identificats amb un número IBAN i de contractes de lloguer de caixes de seguretat. L’accés a aquesta informació la tindrà únicament la UIFand o altres autoritats competents en matèria de prevenció o persecució de delictes.

En el projecte de llei també s’hi han introduït com a nous subjectes obligats els gestors i operadors de zones franques, un projecte estratègic que forma part de l’H23.

tracking