El Consell aprova per consens la comissió d'estudi per reformar les pensions

L'estudi ha d'estar acabat l'1 d'octubre per presentar les actuacions al desembre

Carles Enseñat en la sessió de Consell aquesta tardaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General ha reprès la sessió que es va interrompre el passat dijous, i a diferència de llavors, ho ha fet amb un consens absolut entorn a la proposta de la comissió d'estudi que ha d'avaluar el futur de les pensions al Principat. El conseller de DA, Carles Enseñat, ha llegit el document defintiu, on s'estableix els calendaris i els integrants de la comissió que ha de preparar el camí del pacte d'estat. L'1 d'octubre és la data marcada per què la comissió tingui a punt l'estudi i l'1 de desembre per tal que es presentin les actuacions.

La consellera no adscrita, Carine Montaner, ha celebrat "l'acord" i ha instat als seus companys a "trobar una fórmula que permeti, almenys, garantir les pensions per a la propera generació". Per la seva part, el president del grup de CC, Carles Naudi, ha manifestat que "és important que ens donem la mà, perquè és un tema que ens afecta a tots". En el mateix sentit, el president el grup de terceravia, Josep Pintat, ha recordat que "aquí només estem aprovant la comissió d'estudi. Després caldrà veure les propostes, que pot ser que no siguin populars i cap grup polític n'ha de treure rèdit en les properes eleccions". El líder socialdemòcrata, Pere López, ha dit que "quan treballem junts, hi ha resultats" en contraposició al que va passar dijous passat. La proposta s'ha aprovat per assentiment.

Arribada de Grifols

La segona de les sessions que ha viscut aquesta tarda el Consell General ha girat entorn a l'aterratge de Grífols al Principat i les modificacions legislatives que calia emprendre per tal de poder acollir el centre d'investigació que la multinacional farmacèutica vol instal·lar a Ordino. En aquest cas, tant el projecte de llei de modificació del Codi Administratiu, així com la que fa referència ala d'ordenament territorial, ha tingut pràcticament la unanimitat de la cambra, amb la nota discordant de la consellera no adscrita, Carine Montaner. El cap de Govern, Xavier Espot, ha agraït la bona predisposició dels grups de la cambra que han contribuït al text per tal de dotar-lo de nous mecanismes, com la inclusió del concurs públic juntament amb el procés de subhasta, a proposta del grup parlamentari socialdemòcrata.

tracking