Andorra, a l'aparador turístic postpandèmia

El Principat promociona la natura i esdeveniments com el festival de musica de Soldeu o el Multiesport Festival

Andorra, a l'aparador turístic postpandèmiaANDORRA TURISME

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La fira Fitur de Madrid va arrencar ahir esdevenint la primera gran mostra del sector turístic que se celebra de manera presencial després de la crisi sanitària. La pandèmia n’ha marcat també les dates perquè la fira (la primera en rellevància del mercat espanyol i la segona en l’àmbit mundial) se celebra tradicionalment al gener però es va posposar al maig per la Covid. Andorra hi està present amb un estand de 220 metres quadrats i amb una oferta que fa especial èmfasi en la natura en un moment en què molts turistes busquen destinacions en les quals puguin defugir d’aglomeracions, i en els esdeveniments que acollirà aquest estiu, com el pas del Tour de França, l’Andorra Mountain Music amb un cartell d’artistes de primer ordre com David Guetta o Armin van Buuren, o el Multiesport Festival, que acollirà proves com l’Ironman 70.3 el 4 de juliol.

La minista d’Afers Exteriors, Maria Ubach, que representa el Govern a la fira de turisme, va destacar la importància que Andorra estigui present a la mostra i “l’oportunitat” que representa per al sector en un moment que s’albira la recuperació dels viatges de lleure. Tal com va destacar Andorra Turisme a través d’un comunicat, “els mercats de proximitat seran una de les destinacions més sol·licitades durant l’estiu i d’aquesta manera, Andorra es posiciona com a destinació de natura, sense aglomeracions i amb una oferta de turisme actiu adaptada per a tots els públics”. Com és tradicional, no només hi ha participació institucional sinó que també estan representades a Fitur Caldea, Grandvalira, l’Associació d’Agències de Viatges i, per part hotelera, Daguisa, Hotansa i l’Andorra Park Hotel. Alhora hi participen l’Andorra Health Destination i l’Andorra Convention Bureau amb l’objectiu de mantenir contactes amb d’altres professionals del sector mèdic i de negocis. La fira se celebrarà fins diumenge, 23 de maig, i s’ha organitzat amb un estricte protocol sanitari per tal de garantir la seguretat sanitària dels participants i el públic. Hi ha un total de 350 expositors de 56 països.

L’expositor d’Andorra opta, a més, per la digitalització i tot el material promocional es pot descarregar amb codis QR. Un altre dels esdeveniments que promociona és l’Andorra L’Andart que s’organitza entre l’1 de juliol i el 15 de setembre.

Les trobades

La ministra ha mantingut ja diverses trobades aprofitant l’estada a Madrid, centrades en les noves condicions de viatge que marquen la represa de la mobilitat a escala europea, l’anomenat certificat verd. Ubach també es va trobar amb el director general de l’Instituto Guatemalenc de Turisme, Mynor Cordón, amb qui va fer seguiment de al trobada que van matenir durant la Cimera Iberoamericana el cap de Govern i el president guatemalenc i va saludar els reis d’Espanya, que van participar a la inauguració de Fitur, els ministres de Turisme del Perú i la República Dominicana, i el conseller català en funcions d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa.

tracking