El Consell General haurà de validar demà la cessió dels terrenys a Grifols

Dues esmenes del PS per tenir un major control parlamentari, les modificacions del text original

El Consell General haurà de validar demà la cessió dels terrenys a GrifolsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General haurà de validar demà la cessió dels terrenys de Casa Rossell, a Ordino, a la farmacèutica Grifols per autoritzar la construcció d’un laboratori d’investigació en immunologia. Aquest procediment legislatiu ja estava previst pel Govern des del moment que va anunciar la inversió per donar-hi una major seguretat jurídica, però finalment la novetat respecte al text original són les dues esmenes del PS que han estat transaccionades en el treball en la comissió legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals.

Les dues fan referència a la modificació del Codi de l’administració, concretament en l’article 89 que parla de la cessió i l’article 92 que parla de l’explotació. Tenint en compte que la cessió dels projectes declarats d’interès nacional s’atribueix exclusivament al Govern, des de la formació socialdemòcrata van sol·licitar “algun tipus de control” per part del Consell General, de manera que serà la cambra l’encarregada de validar la cessió de béns de titularitat del Govern. Així mateix, si els terrenys són de titularitat de les corporacions, l’òrgan sobirà serà el consell de comú, mentre que en el cas dels quarts passarà el mateix. Aquesta esmena va ser transaccionada per unanimitat fruit del treball en comissió.

D’altra banda, la consellera del PS Judith Salazar va remarcar que van transaccionar amb la majoria –terceravia es va abstenir– l’obligatorietat de motivar amb un expedient acreditatiu qualsevol adjudicació directa per explotar un bé de titularitat pública. Igualment, el Consell General haurà d’estar informat en un termini de 48 hores “perquè puguem fer els mecanismes de control escaients”. Fins ara el procediment només preveia l’explotació si el bé es posava en pública subhasta, ja que es buscava la maximització del benefici. “Ens carreguem la urgència i evitarem calaixos de sastre que molt rarament es podien produir”, va dir. “Amb aquestes dues transaccions assolim més control del que teníem abans”, va subratllar.

Finalment, la modificació de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme permetrà encabir la salut i la recerca dins dels paràmetres per ser considerat un projecte d’interès nacional.

tracking