França reobre demà les terrasses i l'inici del cobrefoc passa a les nou de la nit

La segona fase del desconfinament preveu la reobertura dels comerços no essencials

França reobre demà les terrasses i l'inici del cobrefoc passa a les nou de la nitFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

França comença demà la segona fase del desconfinament que va anunciar fa unes setmanes el president de la República i Copríncep, Emmanuel Macron. Després de sis mesos amb bars, cafeteries i restaurants tancats, els francesos podran consumir a les terrasses d’aquests establiments tot mantenint una sèrie de mesures de seguretat. El protocol marca que a les taules no hi podrà haver més de sis persones i que a les terrasses petites hi haurà d’haver separadors entre les taules. Els clients no podran consumir dempeus i els establiments que no tinguin terrassa hauran d’esperar fins al 9 de juny per reobrir. Tal com passa a Andorra, caldrà fer un registre dels clients per poder contactar amb ells en cas de detectar algun positiu a l’establiment. S’ha de veure com pot afectar l’arribada de turistes gals al Principat, ja que la possibilitat de poder consumir als establiments de restauració s’havia convertit en un dels atractius del país per als visitants del veí del nord.

Una altra de les mesures destacades que canvia demà és el relaxament del toc de queda que començarà a les nou de la nit, dues hores més tard que actualment. Aquest fet pot ajudar el comerç andorrà, ja que els turistes francesos que entren i surten el mateix dia del Principat podran ampliar l’estada al país amb un cobrefoc més retardat.

El nou protocol també marca la reobertura dels comerços no essencials. Les botigues i centres comercials no podran allotjar més d’un client per cada vuit metres quadrats de superfície de venda, però hi haurà una tolerància per a les persones de la mateixa llar amb un límit de dos adults junts i per a aquelles que necessitin anar acompanyades (persones grans o adults amb alguna discapacitat).

Les botigues petites, amb una superfície de venda inferior als vuit metres quadrats, només podran allotjar un client al mateix temps. Un dispositiu de comptatge manual o automàtic serà obligatori per a establiments de més de 400 metres quadrats.

Per últim, a partir demà museus i monuments tornen a obrir a França. Com passa a les botigues i centres comercials només es permetrà un usuari per cada vuit metres quadrats de superfície. També obren els teatres i els cinemes amb un 35% màxim d’ocupació i amb la prohibició de superar els 800 espectadors. Al cine no es podrà consumir menjar.

tracking