Trànsit

El control de les zones blaves podrà passar a mans d'empreses privades

La concessionària es podrà ocupar del control dels tiquets d’aparcament i de les sancions

El control de les zones blaves podrà passar a mans d'empreses privadesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou codi de circulació, que va ser aprovat pel Consell General dijous passat i que es preveu que entri en vigor al setembre, regula la possibilitat que la zona blava pugui ser gestionada per una empresa privada. El canvi, introduït al text legal per una esmena de la majoria, té com a objectiu que el control dels tiquets de la zona blava el puguin fer els agents de circulació o els treballadors públics encarregats del servei de gestió i control de l’estacionament o l’empresa que té la concessió del servei.

La modificació es va introduir perquè en algunes parròquies, com la Massana, l’empresa concessionària s’ha queixat pel poc control que es fa de l’ús de la zona blava. El canvi en el codi de circulació permetrà que les empreses subcontractades pel comú també es puguin fer càrrec del control dels tiquets i de les sancions corresponents.

La llei també incorpora una altra modificació pel que fa als períodes d’estacionament. Així, a partir del setembre, un vehicle no podrà romandre al mateix lloc de manera continuada durant més de quinze dies. A partir de les dues setmanes, el codi de circulació dona potestat al comú per gestionar la situació com consideri més adient, tenint en compte que els estacionaments de la parròquia són competència de les corporacions locals. El canvi es fa per facilitar la gestió dels vehicles que s’abandonen. Així, passats quinze dies i sempre que el vehicle estigui en un aparcament de titularitat comunal, el comú podrà ordenar desballestar-lo o treure’l a subhasta.

Les modificacions al codi de circulació entraran en vigor a patir del mes de setembre, juntament amb l’enduriment de les multes per parlar per telèfon mentre es condueix o s’escolta música amb els auriculars i amb la regulació dels patinets elèctrics.

tracking