Eric Jover torna a donar positiu per Covid

El ministre de Finances i Portaveu va passar la infecció a la tardor i va ser vacunat amb Pfizer el 7 de maig

Vacunació del Ministre de Finances i PortaveuSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Finances iportaveudel Govern, Eric Jover, ha donat positiu per segona vegada a la prova del coronavirus SARS-CoV-2 que se li va fer en el cribratge a tots els membres de l'executiu després del positiu del titular d'Economia, Presidència i Empresa, Jordi Gallardo. La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha assenyalat en la compareixença d'aquest migdia que Jover ja havia passatla Covid-19 a la tardor i que havia rebut la primera dosi de la vacuna de Pfizer el divendres passat, 7 de maig "i encara no ha arribat la vacuna a la capacitat òptima d'immunització" ja que el període per adquirir la protecció contra el virus es fixa en tres setmanes.

Mas ha indicat que el ministre "té poca càrrega viral i es troba bé" i que s'està fent el estudi de contactes i l'enquesta epidemiològica que determinarà si algun altre integrant del Govern ha de seguir algun tipus d'aïllament. I ha precisat que les mesures s'adoptaran en funció del grau d'interacció que hagi tingut cada contacte amb Jover i de la situació immunitària de cada persona.

18 contagis nous

El positiu del ministre Jover és un dels 18 contagis nous que Salut ha notificat avui. El total d'afectats pel virus des de l'inici de la pandèmia ascendeix a 13.510, dels quals hi ha 228 casos actius, dos més que en el balanç d'ahir. Les persones recuperades augmenten a 13.155 amb 16 altes en les últimes hores.

Helena Mas ha destacat que l'indicador de casos diaris i de pacients a l'hospital "segueix la tendència a la baixa" com mostra que la taxa de reproducció se situï avui en 0,90. Els ingressats a l'hospital eren 8, un menys que ahir, al moment de la compareixença del migdia però el SAAS ha informat aquesta tarda que només quedent 7 pacients amb el virus al centre. Quatre afectats es troben a habitacions de planta, dos menys que dijous, i i la situació a l'UCI millora perquè baixa a 3 el nombre d'infectats i només queda un malalt que necessita ventilació mecànica. Dijous hi havia quatre afectats pel virus a cures intensives i dos ventilats.

La incidència de la Covid també baixa al sistema educatiu que acumula 17 aules amb alumnes confinats, cinc menys que ahir. Sis classes estan tancades i 11 tenen part dels escolars confinats a casa i hi ha 21 grups en vigilància passiva.

La secretària d'Estat de Salut ha indicat que l'administració de vacunes es manté en 32.305 perquè les últimes es van posar dimecres amb 27.502 primeres injeccions i 4.703 de la segona. La plataforma d'inscripció per rebre el vaccí contra la Covid augmenta a 42.980 inscrits.

L'estabilització de les dades epidemiològiques fa que el Govern hagi decidit no fer actualització sanitària durant el cap de setmana i facilitar les dades de dilluns a divendres.

tracking