x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de ministres

Reagrupació familiar si es resideix tres mesos

Equipararà a la resta de nacionalitats el termini que ara tenen espanyols, francesos i lusitans
El ministre Rossell, en la presentació del projecte de llei relatiu a la justícia.

El reagrupament familiar serà possible després de residir durant tres mesos al país

El ministre Rossell, en la presentació del projecte de llei relatiu a la justícia.

SFGA
Actualitzada 13/05/2021 a les 12:04
El període de residència mínima per poder demanar el reagrupament familiar es reduirà d’un any a tres mesos si el Consell General dona llum verd al projecte de llei d’accés electrònic de l’administració de justícia que va aprovar ahir el consell de ministres. El text, a més de la nova llei, preveu la modificació de les lleis qualificades d’immigració i de la justícia. Seria en el marc de la reforma de la primera de les lleis que s’aprovaria la reducció del termini, d’un any a tres mesos de residència efectiva i permanent a Andor­ra de la persona que pretén reagrupar la família.

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, que va comparèixer en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern per presentar el projecte, va explicar que aquesta modificació permetrà equiparar els drets de les persones d’altres nacionalitats als que ja tenen els espanyols, portuguesos i francesos, que ja podien demanar la reagrupació familiar als tres mesos de residència des que va entrar en vigor el tractat trilateral amb aquests tres països.

Els canvis en la Llei d’immigració també preveuen la modificació dels requisits econòmics per a l’obtenció de les autoritzacions sense activitat lucrativa per a les autoritzacions per a professionals amb projecció internacional i per raons d’interès científic, cultural i esportiu.

Respecte a la modificació en la Llei de la justícia, el nou text especificarà que les notificacions durant els dies inhàbils i el mes d’agost es limitaran a les actuacions relacionades amb causes amb pres o altres d’urgents en l’àmbit penal. D’altra banda, se suprimirà l’atribució dels procediments concursals a la jurisdicció administrativa i s’atribuirà a la secció d’instrucció ordinària els delictes de contraban i tràfic il·legal de drogues tòxiques que fins a la data ho estaven a la instrucció especialitzada. Per últim, s’ampliarà a dos anys el període de reserva de plaça de les persones que hagin superat les proves teòrica, pràctica i d’idiomes per a batlles i que no hagin estat seleccionades.

Accés electrònic a la justícia
El projecte de llei d’accés electrònic de l’administració de justícia regularà la utilització de les tecnologies de la informació per tal de millorar el servei públic de la justícia amb l’objectiu d’agilitzar els seus procediments aplicant les noves tecnologies. La llei, que està previst que entri en vigor dos anys després de ser aprovada, regularà un nou sistema de comunicació i gestió processal mitjançant els sistemes informàtics que permeten la comunicació, la notificació, la consulta i l’arxivament de tots els documents processals que formen l’expedient electrònic al qual poden accedir totes les parts i els tribunals.


Rossell va explicar que la llei es fonamentarà en la posada en marxa de la xarxa electrònica de la justícia, que és l’eina informàtica que permetrà i suportarà el funcionament del servei informàtic de gestió i comunicació processal. Aquest servei serà gestionat pel Consell Superior de la Justícia. Dins d’aquesta xarxa s’albergarà la seu electrònica de la justícia, un lloc segur a internet per fer tràmits telemàtics. La inversió per adaptar la justícia al nou sistema serà de 225.000 euros.

 
CONVENI AMB HOLOGIC HUB PER FER PROJECTES DE RECERCA
El Govern formalitzarà un conveni marc de col·laboració entre el SAAS, l’empresa Hologic Hub Ltd i el ministeri de Salut per cooperar en projectes de recerca en camps com el SARS-Cov-2 o relacionats amb el diagnòstic molecular, envelliment muscular o de la salut de la dona. El conveni té una durada d’un any amb possibilitat de pròrroga automàtica. L’acord preveu que es pugui col·laborar en projectes de recerca en diferents camps que seran identificats pel departament d’afers científics d’Hologic en cooperació amb el SAAS i es consensuaran mútuament. En cada cas s’acordaran els detalls del finançament, la publicació i la propietat intel·lectual. Els projectes no condicionaran el SAAS a utilitzar, recomanar, promocionar o comprar productes d’Hologic, excepte els dels propis projectes.
 
NOU BÀTXELOR EN ENGINYERIA DE LA UNIVERSITAT CARLEMANY
El Govern va aprovar ahir el pla d’estudis del bàtxelor en enginyeria industrial de la Universitat Carlemany després de l’acreditació favorable emesa per l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior (AQUA). El bàtxelor ha de formar professionals com a tècnics de projectes de producció i organització industrial; gestors d’organització, producció, cadena logística i distribució física; gestors de compres i aprovisionaments; o gestors de tecnologia i d’innovació tecnològica, entre altres. Aquest bàtxelor preveu una formació de 180 crèdits europeus, corresponent a tres cursos acadèmics a temps complet amb una estructura semestral. La titulació s’imparteix en modalitat virtual i la llengua vehicular és el castellà, per bé que en un futur es pot oferir en català, francès o anglès si n’hi ha demanda.
Veure’n més
49
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts