x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
política

Marín no apropa Martí al Govern d'Espot

L’excap de Govern deixa clar que en futures eleccions s’oposarà a pactar amb els liberals
Martí i Marín, junts durant una campanya electoral.

El fitxatge de Marín no tanca el conflicte de DA a Escaldes

Martí i Marín, junts durant una campanya electoral.

Fernando Galindo
Actualitzada 13/05/2021 a les 12:04
La incorporació de Trini Marín al Govern no implica una pacificació del mal ambient que es viu al comitè executiu de Demòcrates a la parròquia escaldenca i encara menys que el cap de Govern, Xavier Espot, i el seu antecessor, Toni Martí, hagin deixat enrere les divergències públiques.

La setmana passada Espot va anunciar el fitxatge de Marín per ocupar el ministeri d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, càrrec que jurarà al juliol. La incorporació de l’excònsol es va interpretar des de l’executiu i la coalició parlamentària que li dona suport com un aval al pacte entre DA i Liberals que va fracturar la família demòcrata a Escaldes.

No és així. Marín va consultar Martí abans de donar una resposta i aquest li va comentar que era una decisió personal que havia de prendre ella, però que a títol personal no li feia cap gràcia. Tanmateix, el sí de l’excònsol no ha intoxicat les bones relacions amb l’excap de Govern, que continuen sent bones, segons fonts properes al sector martinià.

Martí i Espot van tenir una conversa posteriorment i el fundador de DA va deixar clar que la seva posició continua sent la mateixa i que no es mou gens, és a dir, que ningú interpreti que convertir Marín en ministra suposa un aval a la fórmula de pacte entre els liberals i els demòcrates, que tant va criticar l’excap de Govern. És més, Martí va deixar clar que en properes eleccions pot donar suport a les candidatures de Demòcrates, però sempre amb condicions, i la més important és que no es repeteixi l’aliança amb Liberals.

Marín és una persona que arrossega molts vots a Escaldes i que per la seva experiència es pot convertir en una peça clau en les relacions amb els comuns. El 2004 Marín va entrar en política per fer de consellera d’Afers Socials del comú, del qual Martí era el cònsol major. I després que el polític escaldenc fes el salt i arrasés a les eleccions generals del 2011, Marín va ser l’escollida per liderar el partit de DA a les comunals d’Escaldes.

ELS FETS
La futura ministra
li va comunicar a l’excap de Govern la proposta i aquest darrer li va respobdre que era una qüestió que havia de decidir ella.


L’excònsol i Toni Martí continuen tenint unes relacions excel·lents tot i que a l’exlíder taronja no li ha agradat gaire l’estratègia d’Espot.

 
DE MILITANT A SIMPLE SIMPATITZANT DEL PARTIT
L’excap de Govern i líder del partit taronja des de la seva fundació, el 2011, fins que va passar el relleu a Xavier Espot es va donar de baixa de la formació que governa des de fa més de dues legislatures el desembre del 2019. Martí li va comunicar la seva decisió a l’actual cap de Govern, i ho va fer mitjançant un correu electrònic en el qual no donava gaires detalls dels motius que el van portar a una decisió tan dràstica, però fonts del partit tenien molt clar que no havia estat improvisada i que feia temps que ho estava meditant. Martí no va encaixar bé la derrota que va donar el comú al PS, i encara menys que se l’assenyalés com el principal culpable per la seva obstinació a impedir la fórmula d’En Comú a la seva parròquia. Al correu electrònic que va enviar al president del partit, Xavier Espot, a banda de desitjar molts èxits al projecte demòcrata, li comunicava la seva renúncia com a militant però sense trencar del tot el vincle, ja que en el mateix missatge precisava que segueix com a simpatitzant de la formació taronja. Les desavinences venien d’abans. Martí i altres dirigents de DA van defensar aferrissadament que la millor opció era un acord amb Josep Pintat i terceravia, i no amb els liberals.
Etiquetes
Veure’n més
22
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts