x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Legislació

Govern aprova el Projecte de llei d'accés electrònic a l'Administració de la justícia

El text regula la utilització de les tecnologies de la informació per tal de millorar el servei públic de la justícia i preveu que entri en vigor dos anys després de la publicació al BOPA
Josep Maria Rossell i Joan León, en la presentació del Projecte de llei

Josep Maria Rossell i Joan León, en la presentació del Projecte de llei

Josep Maria Rossell i Joan León, en la presentació del Projecte de llei

SFGA/CEsteve
Actualitzada 12/05/2021 a les 19:21
El Govern ha aprovat avui el Projecte de llei d'accés electrònic de l'Administració de justícia amb el qual regularà la utilització de les tecnologies de la informació per tal de millorar el servei públic de la justícia i agilitzar els procediments judicials. El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i el secretari d'Estat de Justícia i Interior, Joan León, han presentat aquesta tarda el text, que està dividit en 23 articles, cinc disposicions addicionals, una transitòria i cinc disposicions finals. El Projecte preveu una entrada en vigor al cap de dos anys de la publicació al BOPA per tal que es puguin dur a terme les adaptacions tecnològiques escaients. 

El ministre i el secretari d'Estat han explicat que el Projecte de llei es fonamenta en la posada en marxa de la xarxa electrònica de la justícia, l'eina que permet i suporta el funcionament del servei informàtic de gestió i comunicació processal. Aquest servei de titularitat pública és gestionat pel Consell Superior de la Justícia. Precisament, dins d’aquesta xarxa s'alberga la seu electrònica de la justícia, un lloc segur a Internet per fer tràmits telemàtics. Rossell i León han destacat que els principis d'ús i interès públic estan garantits, així com la confidencialitat, integritat i seguretat de les dades, les informacions i els serveis. En aquest sentit, han apuntat que l'accés i utilització de la xarxa electrònica requereix l'ús d'un certificat de signatura electrònica vàlid per garantir la identitat de l’usuari i la seguretat del sistema, i que les còpies electròniques tenen el mateix valor i eficàcia que els originals.

Modificacions en les lleis qualificades de la justícia i immigració
El Projecte de llei inclou també la modificació d’alguns articles de la Llei qualificada de la Justícia i de la Llei qualificada d'immigració. En el cas de la primera, s’especifica que les notificacions durant els dies inhàbils i el mes d’agost es limiten a les actuacions relacionades amb causes amb pres o altres d’urgents en l’àmbit penal. També se suprimeix l’atribució dels procediments concursals a la jurisdicció administrativa i la secció d’Instrucció ordinària coneixerà dels delictes de contraban i tràfic legal de drogues tòxiques que fins a la data estava atribuït a Instrucció especialitzada.


Pel que fa a la Llei qualificada d'immigració, es redueix el termini, d’un any a tres mesos, de residència efectiva i permanent a Andorra de la persona que pretén reagrupar la seva família. Alhora, es modifiquen els requisits econòmics per a l’obtenció de les autoritzacions sense activitat lucrativa, i les autoritzacions per a professionals amb projecció internacional i per raons d’interès científic, cultural i esportiu. Es preveu l’entrada en vigor del Projecte de llei d’accés electrònic de l’Administració de justícia al cap de dos anys de la publicació de la normativa per poder dur a terme les adaptacions tecnològiques escaients. No obstant això, les modificacions de les lleis qualificades de la Justícia i d’immigració entren en vigor l’endemà de la seva publicació.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts