gent gran

El SAAS avaluarà l'estat de fragilitat de les persones grans de Sant Julià

La parròquia té 1.200 majors de 65 anys, però no tots podran formar part del projecte

El SAAS avaluarà l'estat de fragilitat de les persones grans de Sant JuliàFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Julià de Lòria prendrà el relleu de Canillo i s’hi realitzarà una segona prova pilot del programa Aptitude, que va destinat a mesura les necessitats de la gent gran de la parròquia, després que ahir el SAAS, el ministeri de Salut i el comú signessin un conveni de col·laboració. L’acte va comptar amb la presència del ministre Joan Martínez Benazet, el director del SAAS, Josep Maria Piqué, la cap d’envelliment i salut del SAAS, la doctora Eva Heras, i el cònsol major, Josep Majoral.

“La prova ens permetrà veure una foto de la realitat que viuen i de l’estat de fragilitat en què es troben les persones grans de Sant Julià”, va explicar Heras, que és qui lidera aquest projecte. Cal destacar que durant la prova que es va realitzar a Canillo es va avaluar un total de 100 persones, una xifra que Heras espera superar a Sant Julià. “Avaluarem més persones, però no podrem arribar a les 1.200 que hi ha majors de 65 anys”, va dir. “A Canillo la prova pilot va demostrar que hi havia entre un 20% i un 30% de població que estava en situació de fragilitat”, va explicar la doctora, que va afegir que “gràcies a això vam poder plantejar ajudes en forma d’activitat física, emocional o nutricional i vam poder millorar la situació de moltes persones”.

Per la seva part, Piqué va exposar que “la doctora Heras ha traslladat part del coneixement de l’experiència de Canillo a l’OMS i ha servit per millorar l’aplicatiu dissenyat per tal d’escalar els resultats a llocs més grans”.

EL CAP DE L'UCI ES COBRIRÀ A L'ESTIU

El director del SAAS, Josep Maria Piqué, va dir que ja s’està treballant en la substitució dels directors de salut mental i de medicina intensiva. “En el cas del director de l’UCI, tenim la substitució més avançada i ja s’ha publicat l’edicte per tal que els candidats es puguin presentar”, va dir Piqué, que espera poder cobrir la vacant abans que acabi l’estiu. Quant al relleu del doctor Escoter al capdavant de l’àrea de salut mental, el director del SAAS va exposar que la situació estava més endarrerida que en el cas de l’UCI, tot i que va dir que “estem treballant veient quins poden ser els millors perfils i un cop identificats, poder publicar l’edicte per tal que qui hi estigui interessat pugui concursar a la posició”.

tracking