diari tv

López dona per fet que el Govern apujarà els impostos aquesta legislatura

El socialdemòcrata acusa l’executiu de no haver “estat a l’altura” en la gestió internacional

López dona per fet que el Govern apujarà els impostos aquesta legislatura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, va indicar ahir que “és possible que en les properes setmanes o mesos hi hagi una proposta per part del Govern per tocar els impostos”. Ho va avançar al programa Parlem-ne, de Diari TV, la televisió del Diari d’Andorra. López feia referència a l’afirmació del cap de Govern, Xavier Espot, en una entrevista a aquest mitjà, en la qual afirmava que l’executiu no apujaria la pressió fiscal i insinuava que la situació seria diferent si governés el PS. En aquest sentit, el socialdemòcrata va remarcar que el seu plantejament fiscal segueix sent el mateix que portaven al programa electoral i que incloïa una “fiscalitat justa”, que es tradueix en el fet “que paguin més els que més tenen”. I en resposta directa a Espot va indicar que “potser el cap de Govern hauria de parlar amb el ministre de Finances perquè no tinc clar que no sigui l’actual Govern qui faci modificacions en els impostos, més enllà de les taxes que ja han anunciat, com la turística o la dels carburants”.

Sobre la fiscalitat, López també va considerar que crear un nou tram de pagament per a les rendes més altes no implicaria perdre atractiu per a la inversió estrangera. “El que cal és seguir tenint competitivitat però també cal que el marge no sigui tan elevat que provoqui el malestar dels països veïns”, va considerar. En aquesta línia, López va afirmar que “fins ara hem donat moltes voltes a la fiscalitat però no hem tingut una arribada massiva d’inversió estrangera, fet que significa que calen altres potes perquè això passi”.

“Dèbils i submisos”

El líder socialdemòcrata també va carregar contra l’executiu per la gestió de la pandèmia. Tot i que va lloar “l’esforç de comunicació des del primer moment amb un gran nombre de compareixences i missatges tranquil·litzadors”, va criticar fortament la gestió que s’ha fet en l’àmbit internacional. “No em puc estalviar les crítiques a un Govern que no ha estat a l’altura, han estat dèbils i submisos”, va afirmar. Segons López, Espot “no ha estat capaç de defensar els interessos d’Andorra, de teixir complicitats, consensos i crear diàleg”.

El president del principal grup de l’oposició va deixar clar que “el Govern no ha anat a parlar amb l’interlocutor que tocava”, en relació amb la polèmica sobre la mobilitat amb Catalunya. “Això s’havia de gestionar a Madrid”, va sentenciar. No fer-ho, al seu entendre, ha donat “senyals de feblesa”.

“Sabem que tenien accés a la informació per les rodes de premsa de la Generalitat”, va indicar. López va remarcar que “els errors del Govern en aquesta qüestió han costat molts milions d’euros i molt patiment i no diem això un cop ja ha passat que tot és més fàcil, ho hem dit des del primer moment”. El número 1 del PS al Consell General va recordar que ells sí que van viatjar a Madrid per moure fils “però nosaltres no som el Govern”. “És inexplicable que davant de tot el que estava passant el cap de Govern s’hagi quedat al seu despatx”, va sentenciar, tot remarcant que “l’obligació d’un cap de Govern és buscar un interlocutor al seu mateix nivell”.

López també va parlar sobre l’habitatge i va demanar que es deixi de fer “polítiques de cosmètica” i s’encari la problemàtica amb una planificació nacional i amb tots els implicats.

"NO HE PENSAT SI EM PRESENTARÉ"

El que va ser candidat a cap de Govern per al PS les eleccions passades va afirmar ahir que “no he pensat encara si em presentaré” als propers comicis. “Enmig de la situació que viu el país, amb el patiment que ha provocat la Covid, no em semblaria ètic ni tan sols haver reflexionat sobre aquesta qüestió.” López va deixar clar que “ara el que toca és posar al dia els postulats del partit” i que així ho faran en el congrés que tindrà lloc el 12 de juny.

tracking