agricultura

Ajuts per al benestar animal a les explotacions

L’objectiu és ajudar les explotacions ramaderes per obtenir un producte de més qualitat

Ajuts per al benestar animal a les explotacionsSFGA / C. ESTEVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el director del departament d’Agricultura, Josep Casals, van presentar ahir la implementació del reglament d’ajut a la bonificació del benestar animal de les explotacions ramaderes bovines. La voluntat del Govern és bonificar les instal·lacions que impulsin mesures per garantir el benestar animal des del naixement fins al sacrifici, amb l’objectiu d’obtenir un producte de més qualitat, eficient i sostenible. Així doncs, Casals va explicar que s’ha dotat una partida pressupostària de 125.000 euros per “acompa­nyar el sector perquè la carn de qualitat d’Andorra es pugui beneficiar d’un segell addicional que garanteix que el producte final compleix els estàndards establerts”.

En aquest sentit, va apuntar que podran accedir a la bonificació totes les explotacions del país que se sotmetin cada dos anys a un procés extern i independent d’avaluació del benestar animal. L’ajut serà percebut pel total de les instal·lacions, tot i que l’import serà variable per a cadascuna tenint en compte el compliment dels requisits. El director va manifestar que per determinar el grau de compliment les instal·lacions s’han sotmès a una auditoria externa per avaluar quines són les condicions alimentàries, d’allotjament i de salut dels animals. “Hem seguit el protocol Welfare Quality adaptat a Andorra, que estableix un total de quatre categories, des d’insuficients fins a excel·lents”, va dir.

Calvó va indicar que totes les explotacions ramaderes bovines ja han realitzat l’examen i “cap ha estat classificada com a insuficient”. A més, va asseverar que la nova subvenció es distribuirà “ajudant més qui ho fa millor” i s’incentivarà perquè totes les instal·lacions puguin assolir el nivell màxim de qualitat. I va recordar que la nova línia de subvenció és addicional a la ja existent, destacant la partida 92.000 euros per a millores a les infraestructures.

tracking