juraments

Traspàs progressiu de les carteres abans de l'entrada de Marín

Traspàs progressiu de les carteres abans de l'entrada de MarínFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La remodelació del Govern suposa una nova incorporació i diversos traspassos de carteres que s’han de fer efectius abans del jurament de la nova ministra, Trini Marín, previst a principi de juliol. De moment, la renúncia de Verònica Canals, malgrat ser ja pública, encara no és efectiva, ja que encara no s’ha publicat el decret al BOPA. Un cop la marxa de Canals sigui oficial, el ministeri de Turisme passarà a estar adscrit al cap de Govern i es començarà a treballar amb el traspàs de funcions.

Tot i que encara s’ha de calendaritzar, el primer canvi que es farà serà el de Turisme, que passarà a mans de Jordi Torres, que deixa Ordenament Territorial però manté Telecomunicacions. La voluntat del Govern és fer aquest canvi relativament ràpid per la importància del ministeri en qüestió a les portes de l’estiu i especialment ara amb les conseqüències que ha tingut la pandèmia per al sector.

Un cop realitzat aquest canvi, es faran progressivament la resta. Víctor Filloy assumirà Ordenament Territorial i deixarà Afers Socials i Joventut, carteres que passarà a liderar Judith Pallarés. I en el lloc de la ministra liberal entrarà Trini Marín, per fer-se càrrec d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana. Abans del jurament de Marín, per tant, ja s’hauran dut a terme tots els traspassos de cartera.

Pel que fa als secretaris d’Estat, la intenció de l’executiu és que hi hagi el mínim de modificacions possibles. Malgrat això, el que segur que es veurà afectat és Marc Pons, actualment secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana. Les seves competències es dividiran ara entre el ministeri de Pallarés, que passarà a tenir també Igualtat, i el de Marín, que assumirà Participació Ciutadana. A més, des del Govern es considera que un cop feta la llei d’igualtat i a tràmit ja la d’igualtat efectiva entre dones i homes, la secretaria d’Estat de Pons ja no té raó de ser com a mínim tal com és ara.

tracking