L'escenari es manté estable amb 27 nous positius les darreres 24 hores

Dimecres vinent s’inocularan les últimes 250 dosis de Pfizer que van arribar d’Espanya

L'escenari es manté estable amb 27 nous positius les darreres 24 horesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les darreres dades confirmen que l’evolució de la pandèmia es manté estable al Principat. En aquest sentit, durant les darreres hores s’han reportat 27 nous contagis, una xifra que es manté dins la tendència dels últims dies. Amb aquesta nova dada, el total d’afectats des de l’inici de la pandèmia ascendeix a un total de 13.390 casos. Pel que fa als casos actius baixen a 327, nou menys que dijous, i els malalts que han superat la infecció ascendeixen a 12.936 amb les 36 altes registrades des de dijous.

Una bona notícia que se suma a aquest escenari d’estabilitat és el fet que, afortunadament, no hi ha hagut cap més defunció. En aquest sentit, l’última víctima que es va cobrar la pandèmia va ser una dona de 80 anys que es trobava ingressada a l’UCI i que va perdre la vida dilluns.

Quant al nombre de pacients ingressats a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, en el moment de la compareixença d’ahir de la secretària d’Estat Helena Mas era de 12, un menys que ahir. D’aquests pacients, nou es trobaven ingressats a planta i tres a l’UCI, dos dels quals a través de ventilació mecànica. Pel que fa a la pressió del sistema escolar, es comptaven ahir 27 aules sota vigilància activa total. D’aquestes, hi havia 11 aules amb tots els escolars confinats a casa, que són dos més que dijous, i 16 amb part dels alumnes aïllats al domicili per ser positius o contacte estret dels companys amb la infecció, una més que en el balanç de dijous.

Durant la compareixença de l’actualització de les dades epidemiològiques, Mas també es va referir a l’escenari actual de vacunació. En aquest sentit, el nombre de vaccins administrats fins al moment era ahir de 30.030, 25.328 de les quals feien referència a persones que havien rebut ja la primera dosi i 4.702 la segona. Concretament, durant la jornada d’ahir es van inocular 1.149 vacunes, gairebé 200 menys que les persones que s’havien convocat al llarg del dia, 1.340. Unes dosis que corresponen a l’última remesa de Pfizer que va arribar des d’Espanya. En aquest sentit, dimecres que ve serà l’últim dia de vacunació programat, en què s’administraran les últimes 250 dosis. D’altra banda, dilluns també serà jornada de vacunació. “Dilluns vacunarem professionals de Salita i d’El Cedre que ja fa més de 180 dies que han passat la malaltia”, va detallar Mas.

Amb relació a la presència de la variant índia, Mas va assegurar que fins ara no se n’ha detectat cap cas al Principat. I pel que fa a la data d’arribada de noves vacunes, encara es desconeix. “Hi estem treballant de valent però encara no podem concretar cap data”, va apuntar Mas.

tracking