Actualització sanitària

La detecció de 23 contagis denota una situació d'estabilització

La detecció de 23 contagis denota una situació d'estabilitzacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de positius per coronavirus durant les darreres hores ha estat de 23 casos, dos més que dimarts, segons va informar ahir Govern. Una xifra que es tradueix en un total de 13.363 casos des de l’inici de la pandèmia. Les dades sanitàries d’ahir van denotar una jornada més l’estabilització en els contagis que ha predominat les últimes setmanes. Els casos actius van pujar lleugerament amb relació a dimecres, passant dels 329 als 336, però el nombre de pacients a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell va disminuir de 13 a 11. Amb tot, l’UCI suma dos ingressats més, amb un total de quatre, dels quals dos requereixen ventilació mecànica, mentre que la planta habilitada té set pacients amb Covid. Pel que fa a les recuperacions, des de dimecres només se n’han donat 16, mentre que les víctimes per la pandèmia es mantenen en 127 des de dilluns.

D’altra banda, fins dimecres s’havien administrat un total de 28.881 dosis de la vacuna. Ahir es va reprendre la campanya amb més d’un miler de citats per rebre el vaccí de Pfizer. Per la seva part, el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, rebrà avui a les 15.10 hores la primera dosi, segons va informar el Govern.

Finalment, la incidència del virus entre la població escolar es manté estable, amb un total de 24 aules sota vigilància activa, de les quals nou es troben sota aïllament total i 15 parcial, mentre que 17 classes estan sota vigilància passiva. En aquest sentit, el paràmetre va empitjorar lleugerament a partir de dimecres, ja que hi havia 20 aules amb algun alumne confinat, tres més que dilluns, i es mantenien les 19 que tenien aïllament total.

Cal recordar que les vacunes de Pfizer que havien d’arribar des de la Unió Europea via Espanya van ser entregades dimarts a la tarda –una quantitat de 5.850 vaccins–. No obstant això, fins ara només se n’injectaran la meitat, que són 2.925, per tal de tenir garantida la segona dosi.

tracking