Educació

Especialitat en llengua catalana al Lycée

El centre oferirà el curs vinent la nova branca d’estudis i estrenarà les aules a Ciutat de Valls

Especialitat en llengua catalana al LycéeSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, i el director general de l’ensenyament escolar de França, Edouard Geffray, van presidir ahir la reunió de la comissió mixta d’educació francoandorrana, que manté trobades anuals i que –de manera semipresencial– va abordar des dels protocols Covid que s’han estat seguint aquest curs fins a les novetats de cara al que ve com ara la nova especialitat en llengua i cultura catalana i andorrana que oferirà el Lycée. Una altra de les novetats del setembre serà la inauguració de la primera fase de l’extensió del centre educatiu de secundària francès a les aules de Ciutat de Valls per tal d’absorbir l’augment d’estudiants.

Els dos equips ministerials també van posar en comú les polítiques educatives en àmbits com l’escola inclusiva o el tractament de la igualtat de gènere, la formació dels ensenyants o l’increment de les dotacions informàtiques. En una segona part de la trobada es van abordar els aspectes relacionats amb la formació professional en el sistema educatiu andorrà i en el projecte de llei del marc andorrà de qualificacions que el Govern va aprovar dimecres. Les dues delegacions també van repassar les opcions d’estudis superiors que s’ofereixen al veí del nord i les activitats relacionades amb la francofonia per part del Govern i de l’ambaixada de França.

La comissió mixta es reuneix cada any i alterna la trobada entre França i Andorra. Enguany el lloc de trobada havia de ser el Principat. No obstant això, i condicionada per la pandèmia, la reunió va tenir caràcter semipresencial.

La delegació andorrana va estar integrada, a banda de la ministra, pel director de Sistemes Educatius, Josep Areny; la directora d’Inspecció i Qualitat Educativa, Marie Pagès; el director de Formació Professional, Francesc Campuzano, i l’ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega. Per la part francesa van acompanyar Geffray el cap de servei de Pressupost i Polítiques Educatives Territorials, Christophe Gehin; el delegat de l’Ense­nyament francès a Andorra, Denis Dekerle; la rectora de la regió acadèmica d’Occitània, Sophie Bejean, i l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet.

tracking