x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
política

Trini Marín entra al Govern i Verònica Canals plega

La ministra de Turisme ho deixa per "motius estrictament familiars i personals", i Espot sacseja les carteres ministerials
El cap de Govern, Xavier Espot, i Verònica Canals, en la compareixença d'aquest vespre.

El cap de Govern, Xavier Espot, i Verònica Canals, en la compareixença d'aquest vespre

El cap de Govern, Xavier Espot, i Verònica Canals, en la compareixença d'aquest vespre.

Fernando Galindo
Actualitzada 06/05/2021 a les 21:20
El cap de Govern, Xavier Espot, ha realitzat aquest vespre una compareixença d'urgència per anunciar una sacsejada en l'Executiu. Verònica Canals, que ha acompanyat al cap de Govern en la compareixença, deixa el càrrec de ministra de Turisme per motius "estrictament personals i familiars", segons ha anunciat Espot, que ha deixat clar que "és una decisió de mutu acord i en cap cas és un cessament bilateral perquè jo no estigués satisfet amb el treball o alguna mala actuació de la ministra, ans al contrari". El cap de Govern ha afegit que "adoptem amb molta tristesa aquesta decisió, la ministra Canals ha estat una excel·lent companya i ministra, i deixa el ministeri perfectament ordenat i professionalitzat".

Canals ha fet balanç dels seus dos anys al capdavant del ministeri i ha explicat que "la decisió no ha estat fàcil de prendre, ha estat llargament meditada i molt madurada. Cau en aquest moment perquè justament l'objectiu era dur a terme projectes que ja havíem començat de cara a l'estiu per reactivar el sector turístic, que ha estat molt colpejat per la pandèmia".

Modifcacions als ministeris
La marxa de Canals ha provocat diferents canvis en les carteres ministerials. El fins ara ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, agafarà la cartera de Turisme, i mantindrà a la vegada la part de Telecomunicacions, mantenint així la presidència del Consell d'Administració d'Andorra Telecom. Ordenament Territorial serà assumit pel fins ara ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, que a la vegada mantindrà la cartera d'Habitatge.


La ministra de Funció Pública i Simplificació de l'Administració, Judith Pallarés, passarà a ser la titular d'Afers Socials, Igualtat i Joventut, mentre que l'excònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, entrarà al Govern i assumirà el càrrec de ministra d'Administracions Públiques i Participació Ciutadana, el qual inclourà el tracte amb els comuns. "És una persona prou coneguda, amb rellevància pública i amb una experiència dilata en la gestió pública", ha valorat Espot. Marín arribarà a principis de juliol, ja que ha d'ordenar el traspàs de les seves responsabilitats que assumeix actualment a la CASS. Mentrestant, les carteres que agafarà Marín seran temporalment assumides per Pallarés i Espot. 


El cap de Govern s'ha referit a la situació del secretari d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, que tindrà separades les seves actuals funcions en dues carteres ministerials. Espot ha explicat que ahir va mantenir una reunió amb ell i aquest li va acceptar que una vegada entri a tràmit parlamentari la llei d'igualtat efectiva, seria més raonable que les competències d'Igualtat anessin a parar al ministeri d'Afers Socials, i que no té sentit que es mantingui una Secretaria d'Estat d'Igualtat. Amb tot, Espot ha acceptat que vol seguir comptant amb Pons, però encara no s'ha decidit quin encaix tindrà. 


Un altre dels noms que ha sortit durant la compareixença urgent d'Espot ha estat el de la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, que havia sonat com una de les possibles baixes del Govern. El cap de Govern ha explicat que "aquesta substitució no té raó de ser i a diferència de les raons que ha adduït la senyora Canals, no hi ha un motiu que justifiqui la renúncia per part seva o el cessament per part meva de la ministra". "La política exterior està en bones mans", ha assegurat el líder de l'Executiu, que ha afegit que "és una persona que pel seu tarannà discret, pausat i sempre prudent de vegades pot donar la sensació, a algunes persones i no a mi, que és no és el perfil idoni però li puc assegurar que és la persona idònia i jo tinc plena confiança en ella". 
Etiquetes
  • #40 Laura
    (07/05/21 06:30)

    Premi a la incompetència total

    Respondre
  • #39 no se que pensar
    (07/05/21 00:25)

    Per quan un canvi a la direcció de RTVA?

    Respondre
  • #38 Neus
    (07/05/21 00:25)

    Laura va dir..
    Trini Marín cadira infinita com consol escaldes?? Es una broma oi?
    Va rebre el president de la republica francesa en Hollande amb un més que mediocre francès.!!
    Segur que no passa edicte !!

    Respondre
  • #37 LoSer
    (07/05/21 00:10)

    Una altra funcionaria de la cass.
    ni idea de dirigir ..
    La seva gestio va provocar la gran derrota a escaldes..
    I.ara.de.Ministra..?
    Cada día veurem el Marti a Govern diguen el que te que fer.
    Temps al temps..
    Quina decepció.. el.meu Vot..cada día.mes lluny de DA.

    Respondre
  • #36 Robert
    (06/05/21 23:27)

    El que esta clar es que aquest es un pais de oportunitats (Politiques) Per a gran pena dels administrats

    Respondre
  • #35 Martingales SA
    (06/05/21 23:05)

    Filloy no marxis si us plau, ara tens el camí ben pla. Ironia pura i dura. Dimissió ja!!!

    Respondre
  • #34 Dedocracia
    (06/05/21 22:55)

    Visca la “dedocracia” de DA. Com que no hi ha gent vàlida al pais han d'anar a trucar als seus amics.
    Espero que regni l'abstencionisme en les properes eleccions i acabar amb el sistema de partits que només fan que malbaratar els cabdals públics sense cap tipus de consulta popular.

    Respondre
  • #33 Pokemon
    (06/05/21 22:42)

    nomes fa falta veure a paquirrín de consol

    Respondre
  • #32 My god
    (06/05/21 22:28)

    Volíeu dir Martí, ministre, n?

    Respondre
  • #31 Anna
    (06/05/21 22:26)

    La mà negra del Martí

    Respondre
Veure’n més
40
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts