El Sipaag insta a actuar contra el cap de l'oficina Covid

Anguita diu que la presència de Bartolomé al bar que triplicava l’aforament és “un insult”

El Sipaag insta a actuar contra el cap de l'oficina CovidFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), Lluís Anguita, va demanar ahir “prendre mesures” contra el director de l’oficina Covid, Bruno Bartolomé, si s’acaba demostrant que l’alt càrrec va ser present en un bar de Sant Julià de Lòria que, d’acord amb les restriccions sanitàries, triplicava l’aforament permès. Tot i reconèixer la presumpció d’innocència, Anguita va afirmar que “aquí, a Andorra, tothom ens coneixem i m’han assegurat que hi era i que no va sortir fins que va veure entrar els inspectors”.

“El fet que el director de l’oficina Covid, que no deixa de ser un funcionari, estigui en un local amb una ocupació molt per sobre de la permesa el trobo de mala educació, de prepotència i un insult a la ciutadania”, va manifestar. En espera que s’obri una investigació per esclarir els fets, el president del Sipaag va encoratjar el ministeri de Funció Pública que encapçala Judith Pallarés “a no fer la vista grossa”. “Tenim funcionaris que han estat sancionats. I per molt que sigui un director, si es demostra que ha comès una irregularitat s’ha de guiar per la mateixa llei que es guien la resta de funcionaris perquè aquesta és una falta molt greu”, va declarar.

Aquesta no és la primera enganxada d’Anguita amb Bartolomé. Des que va incorporar-se com a director de l’oficina Covid, el president del Sipaag s’ha mostrat públicament en contra del seu nomenament. “Parles amb gent que té el perfil tècnic en sanitat i tothom sap que no és cap especialista en la matèria”, va destacar. A més, el president del Sipaag va assegurar tenir constància de “les moltes queixes” que està tenint el funcionament de l’oficina Covid.

El 10 d’abril passat, durant la retransmissió del partit que enfrontava el Reial Madrid i l’FC Barcelona, dos inspectors de l’oficina Covid es van desplaçar fins al bar lauredià, que, segons diverses fonts, reunia uns 120 clients quan la capacitat màxima permesa era d’una quarantena de persones seguint les mesures sanitàries. Deu minuts abans de la finalització del partit van fer acte de presència els dos inspectors, prèviament avisats pels veïns, que van acabar sancionant l’establiment amb 4.000 euros.

tracking