Demanen quatre anys de presó per 'netejar' diners del tràfic de drogues

L’acusat ha complert una pena de deu anys a Espanya per fer part d’una xarxa delictiva

Demanen quatre anys de presó per 'netejar' diners del tràfic de droguesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va jutjar ahir un home acusat de blanqueig continuat de diners o valors mitjançant un grup organitzat. De fet, la causa es va iniciar el 2001 i l’acusat ja havia estat condemnat el 2005 a Espanya a deu anys de presó per un delicte contra la salut pública, concretament per formar part d’una trama d’unes 15 persones que duien a terme activitats relacionades amb el narcotràfic.

Ara, dinou anys més tard, la Fiscalia demana per a l’implicat una pena de quatre anys de presó en part ferma i 200.000 euros de multa pel blanqueig dels diners derivats d’aquestes activitats. De fet, se li van comissar en bancs andorrans tretze milions de pessetes.

La Fiscalia considera que l’acusat va dur a terme retirades en efectiu de grans quantitats de diners sense sentit econòmic i de procedència desconeguda. Unes operacions que, com va detallar un dels agents de policia que es van encarregar d’aquest cas el 2001, es van fer en períodes de temps molt breus i duent a terme una metodologia molt pròpia de blanqueig. Un fet que podria justificar la finalitat de l’inculpat de voler bancaritzar els bitllets.

Per altra banda, el lletrat de la defensa en va demanar l’absolució total perquè considera que no consta enlloc que les seves activitats financeres tinguessin en cap moment un origen delictiu i que, en tot cas, es tracta només de suposicions per part del Ministeri Fiscal. La defensa va puntualitzar que l’obertura del compte en qüestió s’hauria dut a terme simplement per evadir diners de la Hisenda espanyola i que, de fet, va tenir lloc l’any 1997, molt abans que se’l relacionés encara amb cap activitat delictiva. En aquest sentit, també reclama que s’alliberi el seu compte de Crèdit Andorrà.

Pel que fa als càrrecs a l’altre acusat citat al judici, també relacionat amb el cas de narcotràfic, van quedar sense responsabilitat perquè ja han defallit.

tracking