x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Col·laboració

Campanya dels bombers i l'AGIA amb consells en cas d'incendi a la llar

El cos va actuar en 88 incidències d'aquest tipus en edificis durant el 2020
Jordi Farré i Jordi Galobardas, en la presentació de la campanya.

Jordi Farré i Jordi Galobardas, en la presentació de la campanya

Jordi Farré i Jordi Galobardas, en la presentació de la campanya.

SFGA/JAViladot
Actualitzada 06/05/2021 a les 18:48
El cos de bombers i el Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris d'Andorra (AGIA) han engegat una campanya de sensibilització conjunta en cas d'incendis a la llar. El director adjunt del cos, Jordi Farré, ha explicat en la presentació d'aquesta tarda, en la qual també hi ha pres part el president de l'AGIA, Jordi Galobardas, que durant el 2020 es van realitzar un total de 88 actuacions per incendis en edificis d'entre les 247 actuacions per foc. Les dues entitats han preparat un gràfic explicatiu específic que recull com actuar en cas d'incendi a l'immoble, i l'AGIA ajudarà a distribuir la infografia entre les comunitats que gestionen al col·legi. 

Farré ha recordat que "en els incendis, la majoria de les víctimes no moren pel foc, sinó per la inhalació de fum", per la qual cosa "és necessari que tothom sàpiga com actuar". A més, ha explicat que, per exemple, si el foc es troba a la pròpia llar, cal evacuar l'edifici amb la resta de convivents i, si és possible, agafar les claus per donar-les als bombers. També cal trucar al 118, baixar per les escales i avisar els veïns. Si per contra hi ha fum a l’escala però el foc no és a l'immoble, cal tancar la porta, avisar als bombers, mantenir la calma i esperar que el cos d’extinció arribi al lloc dels fets.

Farré i Galobardas han assegurat que aquesta és una primera col·laboració, però que properament se’n faran d’altres per temes com l’estocatge de material inflamable a pisos, escales o aparcaments o la prevenció i manteniment de llars i xemeneies, ja que l’any passat van fer-se 33 sortides relacionades amb aquesta casuística.
Etiquetes
  • #1 Àngels Codina
    (06/05/21 22:03)

    Moltes felicitats per l'iniciativa! La correcta informació pot evitar desgràcies i salvar vides. Enhorabona per bombers i l'agia!

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts