Els usuaris de residències podran estar sense mascareta als centres

Govern elimina la limitació de sortides dels interns dels geriàtrics

Padrins avis sortint a passejar covid Salita residencia sociosanitariaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de ministres ha aprovat avui l'aixecament de les restriccions sanitàries per la pandèmia que afecten a les residències com la flexibilització de l'ús de les mascaretes. El ministre de Salut ha explicat que els usuaris dels centres no hauran de portar la protecció quan estiguin amb els grups de convivència que s'organitzen a les residències i sí l'hauran de portar quan es barregin amb d'altres grups.

La millora de la situació sanitària ha fet que el Govern elimini també la limitació de les sortides que poden fer els residents que ja estiguin immunitzats perquè hagin rebut les dues dosis de la vacuna. Els familiars que vagin a recollir-los han de presentar un test d'antígens negatiu del mateix dia o una TMA de 48 hores abans per demostrar que no estan afectats per la Covid i els residents s'hauran de fer un test abans de retornar al centre.

L'alleugeriment de mesures es concreta a més en una ampliació dels períodes per fer cribratges que passaran a a ser mensuals i es permet passar de 4 a 6 persones per taula a les cases pairals. En aquests centres també es cribrarà als treballadors que ja estiguin vacunats de manera mensual.

El nombre d'afectats a la planta Covid d'El Cedre s'eleva a nou

tracking