Funcionariat

Treball per reestructurar el cos de bombers

Rossell afirma que la voluntat és disposar d’un responsable de les actuacions a cada caserna

Treball per reestructurar el cos de bombersFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Interior i la direcció dels bombers estan treballant en una reestructuració dels comandaments al cos. Ho va dir ahir el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, en l’acte de graduació i presa de possessió de la 34a promoció de nous agents, en què va manifestar que la voluntat de la reforma és tenir un responsable de les actuacions a cada caserna. “Volem garantir els serveis a cada parc, ja que a vegades quan es fan sortides ens trobem en la situació que hem de manllevar comandaments d’altres casernes”, va assenyalar. Rossell va exposar que la intenció és tenir la reestructuració definida en un parell de mesos.

En aquest sentit, va posar en relleu que a banda dels sis nous agents que van jurar el càrrec ahir en presència del titular de la cartera de Justícia i Interior, el cap de Govern, Xavier Espot, el director del cos, Joan Carles Recasens, i el secretari d’Estat Joan León, també hi ha una nova formada de cinc oficials en procés de formació. “Hi ha cinc nous bombers en reserva de plaça que serviran per substituir el personal que es jubilarà pròximament”, va dir. I va apuntar que actualment hi ha un total de 120 bombers.

Durant el parlament realitzat a la presa de possessió, Rossell va indicar que es tracta d’una promoció que ha afrontat la darrera part de la formació i el període de prova “en unes condicions excepcionals a causa de la irrupció de la pandèmia”, demostrant “una gran resiliència i compromís per adaptar-se a un nou entorn laboral”. I va posar en relleu que els agents del cos d’extinció i prevenció d’incendis han esdevingut “una peça clau” al llarg del darrer any, a més de subratllar la seva “resiliència i compromís” per adaptar-se a la situació. També va destacar que es tracta d’una formació que s’ha instruït íntegrament a Andorra.

En referència amb el treball que es realitza des del ministeri d’Interior per millorar l’administració de justícia, Rossell va expressar que la setmana vinent la comissió executiva es tornarà a reunir i que de manera paral·lela s’està tractant el pla de xoc amb el Consell Superior de la Justícia. “Estem treballant força, però requereix temps”, va posar de manifest el ministre, qui també va destacar que ara s’estudia com coordinar totes les tasques i que en un “estadi superior” tindria lloc la trobada amb batlles i magistrats.

Treball per reestructurar el cos de bombers

tracking