La vacunació es reprèn de manera “intensa” a partir de dijous amb Pfizer

Martínez Benazet anuncia que dijous començarà la inoculació amb les dosis de Pfizer que arribaran des d’Espanya

La vacunació es reprèn de manera “intensa” a partir de dijous amb PfizerFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’arribada de noves dosis de vacunes contra la Covid-19 és imminent. Així es desprèn de les paraules d’ahir del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la roda de premsa d’actualització sanitària, en què va afirmar que “dijous reprendrem el procés de vacunació i ho farem a un bon ritme”. Sobre els vaccins que s’empraran en aquesta fase, el titular de la cartera de Salut va dir que “seran de Pfizer i ens arribaran per via espanyola”.

El Govern ja ha reprès les tasques de programació per a les persones que s’han inscrit a la plataforma per rebre la inoculació, així que tot fa pensar que les dosis de Pfizer facilitades per Espanya arribaran al Principat entre avui i demà. No obstant això, el ministre no va voler confirmar ni la data exacta de l’arribada ni tampoc la quantitat. Sobre l’arribada de les vacunes de Moderna, provinents de França, va dir que “nosaltres hem fet el que calia”. El ministre va manifestar, amb certa ironia, que “l’arribada ha de ser aviat, però això ja ho he dit moltes vegades”.

L’actual situació, però, no preocupa el ministre, que va recordar que “estem rebent vacunes mitjançant tres vies, França, Espanya i amb el programa Covax”, i va posar en relleu que “durant el mes de maig estic segur que farem un avenç important pel que fa al percentatge de la població vacunada”. Quant a l’oferiment que va fer Portugal, en el marc de la trobada bilateral durant la Cimera Iberoamericana, el ministre va afirmar que “estem treballant per a la seva arribada”.

El titular de Salut va explicar que actualment s’han administrat un total de 24.182 primeres dosis, i que la plataforma informàtica creada pel Govern i que serveix perquè els residents que vulguin rebre el vaccí es puguin inscriure acumula ja un total de 40.904, que suposa aproximadament el 60% de la població del país. “Estem molt contents perquè veiem que de mica en mica va creixent aquesta xifra”, va dir Martínez Benazet, que va recordar que “el país del món que té més adhesió a la vacuna és el Regne Unit, amb un 67%, i és una xifra que d’aquí a l’estiu estic convençut que nosaltres podrem acabar superant”. En l’actual fase de vacunació, la 4, va recordar que “ens movem ja pel criteri de l’edat” (ja s’ha arribat als 45 anys) però va obrir la porta que “es prioritzi les persones que tinguin una discapacitat audiovisual o els treballadors de l’hostaleria. Ho estem estudiant”.

Toqui el que toqui

Martínez Benazet va insistir que la vacuna no es tria. “Tota la població s’anirà vacunant amb la que toqui en cada moment, tal com hem fet fins ara”, va afirmar. A més a més, el ministre va destacar que “totes les vacunes són igual de segures, ja siguin les d’AstraZeneca o Pfizer, i més endavant les de Moderna, Jansen o Novavax”.

L'UCI NOMÉS TÉ UNA PERSONA VENTILADA MECÀNICAMENT

La pressió sobre el sistema sanitari es manté a la baixa i ahir a la tarda només hi havia tres persones ingressades a la unitat de cures intensives, una de les quals amb necessitat de ventilació mecànica. Aquesta és una xifra que no es veia d’ençà que va començar el 2021. A la planta Covid hi resten 14 ingressats. Amb relació als casos actius, en el darrer recompte fet per part del ministeri de Salut hi havia 375 persones actualment contagiades, que suposa una davallada important vers el cap de setmana i permet al país baixar de la línia de 400 casos, una situació que no es produïa des del mes de març. Pel que fa als nous diagnòstics fets durant les darreres 24 hores, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, només en va reportar 13. Quant a les persones que ja han superat la malaltia, ahir la xifra s’elevava fins a 12.793, mentre que les defuncions, després de les dues produïdes al llarg del cap de setmana, se situen en 127. “La pandèmia ara té forma de dents de serra i és una situació habitual. A vegades per algun petit brot, altres per acumulació de diagnòstics. Però el més important és que cada cop hi ha més tallafocs quan hi ha casos”, va dir Martínez Benazet, que va explicar que “la rho es manté per sota d’1, en 0,94”. “Tenim menys ingressos però són persones més joves”, va sentenciar. Finalment, i en relació amb la situació escolar, ahir hi havia un total de nou aules que es trobaven totalment confinades, mentre que eren 17 les que tenien algun tipus d’aïllament parcial entre l’alumnat.

La vacunació es reprèn de manera “intensa” a partir de dijous amb Pfizer

tracking