La Seu impulsa un parc tecnològic transfronterer

La Seu impulsa un parc tecnològic transfronterer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un parc tecnològic que vol ser referència a tota la zona dels Pirineus i tenir una relació fluïda amb l’entorn. Aquesta és la proposta que va aprovar l’ajuntament de la Seu d’Urgell ahir. Per àmplia majoria, tot i que sense unanimitat, va tirar endavant la creació d’un parc tecnològic especialitzat en el món rural que neix amb un clar esperit transfronterer.

La voluntat és “aprofitar la situació privilegiada de la Seu” per convertir-la en centre tecnològic de referència en l’àmbit del Pirineu i per això buscaran la col·laboració de territoris adjacents com els d’Andorra, l’Aragó, Navarra, el País Basc i el sud de França. Ho va explicar el vicealcalde, Francesc Viaplana, quan va defensar la moció conjunta que va presentar l’equip de govern i Compromís X la Seu, primer grup a l’oposició.

L’objectiu és crear un “espai a manera d’ecosistema” que reuneixi empreses i projectes del sector tecnològic facilitant-los eines perquè s’hi instal·lin. Viaplana espera que s’instal·lin centres de recerca i departaments d’innovació d’empreses privades. El plantejament inicial és habilitar un espai petit dins de la Seu i quan “el centre prengui un volum major” convertir la Ciutadella de Castellciutat en un hub tecnològic, va dir.

Una de les principals característiques que tindrà el projecte serà la de donar sortida a a l’antic recinte militar. Cal recordar que aquesta instal·lació, que actualment es troba sense cap tipus d’utilitat i que, per aquest motiu, sumat amb el pas dels anys, va patint una degradació constant, és propietat de la corporació municipal des de fa gairebé 30 anys, quan el 1993 se’n va aprovar el canvi en la titularitat. Per la seva part, el grup de la CUP va mostrar la seva oposició a la proposta de les tres forces majoritàries del ple municipal i hi va votar en contra. Es va mostrar a favor de “dinamitzar l’economia i donar vida a la Ciutadella”, però va considerar el projecte “desorbitat”.

tracking