Detingut un ex-alt càrrec escaldenc per segon cop per falsificar receptes

L’home ja va ser arrestat el juny passat i condemnat a sis mesos de presó condicional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia va detenir dilluns de la setmana passada per falsificar receptes mèdiques amb l’objectiu d’obtenir medicaments de manera fraudulenta l’ex-alt càrrec del comú d’Escaldes que va arrestar pels mateixos fets el juny de l’any passat. A l’home, de 44 anys, se’l van imputar pels delictes contra la seguretat en el tràfic jurídic, la salut pública, la intimitat i la inviolabilitat de domicili. I és que faria servir dades d’altres persones (del seu entorn, segons fonts properes a la investigació) per tal de falsificar les receptes i obtenir productes psicotròpics. Al juny la detenció es va saldar amb un judici ràpid pel qual se li van imposar sis mesos de presó condicional qualificada a seguir un tractament durant dos anys a la unitat de conductes addictives (UCA). L’home ja estava seguint llavors un tractament a l’UCA per tal de deshabituar-se de la dependència als fàrmacs. Després d’aquesta darrera detenció i de comparèixer davant el batlle va quedar en llibertat.

Aquesta va ser una de les quinze detencions practicades pel cos de policia la setmana passada, de les quals onze van ser per delictes contra la seguretat en el trànsit, per conduir superant la taxa d’alcohol permesa en deu dels arrestos i per donar positiu en el control salival de drogues en l’onzè control. La major taxa (2,04 grams per litre d’alcohol) la va donar un resident de 47 anys que va ser controlat després de protagonitzar un accident amb danys materials. La resta de detencions es van produir després de controls rutinaris per part de patrulles del cos.

D’altra banda, el cos d’ordre va detenir una dona resident de 30 anys per la comissió del presumpte delicte contra la integritat física i moral en l’àmbit domèstic. Els fets van succeir dijous de la setmana passada en un domicili de la parròquia d’Encamp. La policia va acudir al lloc alertada perquè s’estava produint una forta discussió entre dues germanes a l’habitatge, que va derivar en una agressió de la detinguda envers l’altra part.

NOU DETINGUT PER L''OPERACIÓ NÒRIA'

La setmana passada la policia va detenir un nou implicat en l’operació Nòria, que va esclatar el març passat amb l’arrest de quatre persones per la presumpta implicació en el tràfic d’estupefaents destinats a menors d’edat. El nou arrestat és un jove resident de 19 anys que va ser controlat dimarts de la setmana passada a la parròquia d’Escaldes. La policia va intervenir 253 grams de marihuana, 55 d’haixix i estris per preparar els estupefaents en el marc de l’operació. Per un delicte contra la salut pública també va ser detingut la setmana passada un no resident que va ser controlar al riu Runer amb 2,1 grams de cocaïna, 16,6 grams de marihuana i 1,9 grams d’haixix.

tracking