Reportatge

Pioners dels e-sports

L’empresa andorrana Five Media Clan es perfila com a líder del sector dels e-sports electrònics amb el fitxatge dels ‘streamers’ estrella RickyEdit i MateoZ

Pioners dels e-sportsFIVE MEDIA CLAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un milió de reproduccions a Twitter, 400.000 visites al perfil d’Instagram i 30.000 visualitzacions a YouTube. Aquest és el balanç de la campanya de comunicació que l’empresa andorrana Five Media Clan, creada a començament d’any i pionera al país en la representació de streamers, va llançar fa 15 dies per presentar els primers dos fitxatges estrella de la companyia: RickyEdit (Ricardo Moral) i MateoZ (Mateo Molino). Cadascun acumula centenars de milers de seguidors i milions de visualitzacions a Twitch, la principal plataforma de retransmissions en línia, propietat d’Amazon.

Segons Roger Espuga, fundador i CEO de Five Media Clan, el fitxatge de Moral i Molino, que han establert la residència a Andorra, permetrà a la companyia posar la primera pedra en el projecte de crear un equip d’esports electrònics que competeixi sota la marca Five Media Clan. “RickyEdit té un perfil polivalent, semblant al d’un personatge com l’Ibai Llanos, que tant pot retransmetre partides en directe com reaccionar a vídeos fets per altres persones. És molt carismàtic. De fet, la gent el segueix per la seva personalitat. MateoZ, en canvi, té un perfil més especialitzat, ja que sobretot és un jugador professional de Fortnite”, apunta Espuga al Diari.

El fundador i CEO de Five Media Clan explica, a més, que l’anunci del fitxatge de RickyEdit i MateoZ ha tingut repercussions molt positives per a l’empresa més enllà de l’impacte a les xarxes socials. “Estem a punt de tancar el fitxatge de dos streamers d’èxit i que ja s’han posat en contacte amb nosaltres desenes de creadors de contingut”, assegura.

Gràcies a la incorporació d’aquests streamers, Five Media Clan espera poder començar a consolidar el seu model de negoci. “Nosaltres funcionem, per entendre’ns, més o menys com un club de futbol. Contractem els streamers i ells creen contingut en nom de Five Media Clan. A canvi, els portem tots els tràmits i facilitem contactes amb empreses que vulguin fer publicitat al seu canal”, explica Espuga.

tracking