BALANÇ

Detingut un ex-alt càrrec escaldenc per la falsificació de receptes mèdiques

El cos de policia va arrestar un home no resident a la frontera per possessió de drogues que accedia al Principat

Dos comerços denuncien a la policia estafes des de números de telèfon de l'estrangerARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir el passat dilluns 26 d'abril a les 11:35ha Escaldes Engordany, unex-altcàrrec escaldenc de44anys, com a presumpte autor dels delictes contra la seguretat en el tràfic jurídic, la salut pública, la intimitat i la inviolabilitat del domicili. Així ho va descobrir el cos després d'una investigació que es va dur a terme per la falsificació de receptes que el detingut utilitzava per poder obtenir de manera fraudulenta fàrmacs psicòtrops que consumiaa causa dela seva malaltia. Segons fonts properes al cas han confirmat al Diari, l'home utilitzava dades personals d'altres persones per obtenir les receptes. Aquesta ja és la segona vegada que el detenen pel mateix delicte, de fet, el juny passat va ser sotmès a un judici ràpid pel qual se'l va condemnar a sis mesos de presó condicional.

L'altre cas és el d'un jove de 19anys, resident a Escaldes-Engordany, que la policia va detenir dimarts passat en el marc de l'operació "Nòria" i per manament judicial. Aquesta investigació, contra el tràfic de drogues que estarien destinades a menors, es va saldar a mitjans de març amb la detenció de quatre persones residents al Principat: un home de 45 anys i 30 anys, una dona de 29 anys i un jove de 18 anys. A més, la policia va comissar 253 grams de marihuana, 55 d’haixix i estris per preparar els estupefaents als arrestats.

Un altre succés és el d'un home no resident de31anys que el cos va arrestar el passat diumenge 2 de maig a les18.15ha la frontera del riu Runer, per possessió de 2,1 grams de cocaïna, a més de 16,6 grams de marihuana i 1,9 grams d'haixix, quan intentava accedir al Principat en un turisme particular. Segons el balanç de detencions d'aquesta setmana, el cos d'ordre pública ha procedit a la detenció de 15 persones.

tracking