x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
POLÍTICA

Terceravia fa caure la modificació de la llei electoral

Pintat atura “el xou de no escoltar a l’oposició” i Enseñat anuncia que demà mateix entraran a tràmit parlamentari les esmenes tombades
Els consellers de terceravia, votant per l'abstenció.

Terceravia fa caure la modificació de la llei electoral Josep Pintat

Els consellers de terceravia, votant a favor de l'abstenció.

Fernando Galindo
Actualitzada 29/04/2021 a les 19:13
Un gir de guió inesperat ha evitat l’aprovació de la proposició de llei de modificació de la Llei qualificada del règim electoral. Contra tot pronòstic, terceravia s’ha abstingut d’un text que contenia esmenes transaccionades amb Demòcrates i ha impedit, juntament amb el PS que també s’ha abstingut i gràcies al sistema de votació per majoria general i parroquial que estableixen les lleis doblement qualificades, que prosperés una modificació de llei que comptava amb el suport de DA, L’A i CC. “Potser això d’avui no li ha agradat, però ja va sent hora que escoltin a l’oposició. Aquesta modificació està parlant de canviar el sistema electoral, convertint-se en una llei fonamental que afecta a l’estat i no han parlat amb els comuns. Hem parat aquest xou per marcar la nostra oposició”, ha sentenciat Pintat.

El resultat de la votació ha sentat com una galleda d’aigua freda a la majoria, que ha viscut el seu primer revés en el que portem de legislatura. “Fins aquí hem arribat en les nostres negociacions. La seva paraula no va més enllà d’un simple si en una comissió. El seu xou afecta directament a les persones amb discapacitat”, ha etzibat el president del grup parlamentari de DA, Carles Enseñat, que ha anunciat que demà mateix presentaran una nova modificació de llei amb les esmenes tombades.

La consellera demòcrata Mònica Bonell ha fet públic a les xarxes el malestar pel sentit del vot de terceravia. Bonell ha manifestat "frustració, tristesa, decepció. Una Llei treballada en pro de les persones amb discapacitat. Debatuda durant mesos en comissió i transaccionada amb terceravia i que no hagi prosperat per un vot a la circumscripció". La de Bonell no ha estat l'única reacció a les xarxes. L'exgerent de la FAAD, Jacint Risco, ha assegurat que avui és un "dia molt trist per a les persones amb discapacitat" i ha demanat als consellers generals que "compleixin" el conveni sobre els drets de les persones amb discapacitat de l'ONU. "És la seva obligació que les persones amb discapacitat siguem ciutadans de ple dret", ha afegit.

La votació requeria el vot favorable d’almenys vuit consellers en cadascuna de les dues circumscripcions. En la vessant parroquial ha tirat endavant amb 11 vots a favor (DA, L’A, CC i la consellera no adscrita Carine Montaner) però l’empat tècnic dels consellers electes en la llista general amb 7 vots a favor i set abstencions (PS i terceravia) ha fet decaure un text que, més enllà que es pugui aprovar d’aquí a un temps amb una nova fórmula legislativa, genera un abans i un després en les relacions entre la majoria i terceravia.
   
Etiquetes
  • #9 Oss
    (29/04/21 22:34)

    Trobo una manca de respecte envers els electors que les persones elegides pel poble quan fan sessions de consell que s'allarguen en el temps facin comentaris al respecte. Al país molt treballadors fan o ha fet moltes hores per poder arribar a final de mes I no ho fan public .Vostes ho poden planificar.

    Respondre
  • #8 Avui juga el barça
    (29/04/21 19:00)

    ok va dir..
    Aixo si que et deu importar, lo de llei electoral on uns decideixen el teu futur no, aixi anem xatu!!!

    Respondre
  • #7 tanto me da
    (29/04/21 18:21)

    me la pela

    Respondre
  • #6 Piu
    (29/04/21 17:11)

    No importa quanta majoria es tingui, les regles del joc s'han de canviar entre tots, amb l'acord de tothom.

    Respondre
  • #5 Pokemon
    (29/04/21 16:57)

    han fet el que toca

    Respondre
  • #4 ok
    (29/04/21 16:36)

    i a mi que m'importa la llei electoral?

    Respondre
  • #3 PEP
    (29/04/21 15:45)

    Bones

    Que recordi el Govern Andorra que ells mateixos varen signar el document del Conveni per als drets de persones amb discapacitat devant la ONU el any 2007 i ratificat en tots els seus punts el any 2014, per tant les persones amb discapacitat una vegada es vulnerin els nostres drets acudirem a aquest organisme per a defensar els nostres interessos

    Respondre
  • #2 Toni
    (29/04/21 15:21)

    Això de DA comença a tenir tics de secta.     

    Respondre
  • #1 Aprofitar
    (29/04/21 15:01)

    No és normal que es barregi dins una llei un tema que afavoreix els discapacitats per tal de permetre aprovar altres normes que no tenen res a veure.
    Cada cosa al seu lloc.

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts