vacunació

El vaccí de Pfizer necessitarà una tercera dosi de reforç

El vaccí de Pfizer necessitarà una tercera dosi de reforçFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vaccí desenvolupat per BioNTech i Pfizer, que s’administra en dues dosis, necessitarà una tercera dosi al cap de nou mesos de la segona punxada per consolidar la protecció contra el corona­virus.

El cofundador de la farmacèutica alemanya BioNTech, Ugur Sahin, que va fer aquestes declaracions ahir en roda de premsa a Berlín, va advertir que en qualsevol cas la màxima efectivitat del seu fàrmac, un 97%, no s’assoleix fins set dies després d’haver rebut la segona dosi.

Sahin va recordar, a més, que quan fa sis mesos que s’ha aconseguit aquesta màxima immunitat, a través de la segona dosi, aquesta comença a descendir.

D’acord amb les seves estimacions actuals, això implicaria que entre els nou mesos i l’any següent probablement haurà d’injectar-se una tercera, per garantir el manteniment de la màxima immunitat.

Per la seva part, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va explicar ahir en roda de premsa que “encara no hi ha prou evidències científiques” per concloure que les afirmacions de Sahin són certes, per la qual cosa va demanar prudència davant d’aquestes informacions. “Encara s’està examinant”, va apuntar Benazet.

D’altra banda, Sahin confia que la vacuna desenvolupada pel seu laboratori i distribuïda pel seu soci estatunidenc Pfizer sigui “efectiva” també contra la variant índia. “El nostre mètode es basa en les experiències adquirides contra el càncer. Experimentem amb moltes variants i, fins ara, en totes hem aconseguit bons resultats”, va explicar Sahin en una trobada virtual amb representants de mitjans estrangers a Alemanya.

“Confio que obtindrem bons resultats amb la variant índia”, va afegir respecte a aquesta mutació, molt més agressiva que les anteriors. Fins ara, va insistir, la vacuna havia mostrat la seva efectivitat “en pràcticament totes” les mutacions conegudes.

tracking