CULTURA

El Thyssen i l'Àrea de Museus preparen activitats conjuntes entorn l'obra de Joaquim Mir

Les dues institucions han elaborat un programa pel mes de maig centrat en l'obra del pintor i en l'entorn on va realitzar la creació "Prats de Santa Coloma"

Recta final de l'exposició 'Influencers en l'art' al museu Thyssen Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Àrea de Museus del Govern d'Andorra i el Museu Carmen Thyssen Andorra han anunciat que col·laboren conjuntament en l'elaboració d'un programa d'activitats pel mes de maig centrat en el pintor colorista Joaquim Mirien l’entorn on va pintar la seva obraPrats de Santa Colomaque pertany a la col·lecció d'art de Crèdit Andorrà. Les dues institucions informen que entre les propostes, hi ha tallers de pintura a l’aire lliure i xerrades temàtiques realitzades per experts en la figura de l’artista i sobre les pintures murals de Santa Coloma. Aquesta iniciativa s'afegeix al programa cultural amb motiu del Dia Internacionaldels Museus que se celebrarà el dia 18 de maig de 2021.

Marta Planas, cap de l’àrea de Museus i Monuments d’Andorra, ha explicat que "els museus surten dels seus murs per fer més visible els seus discursos, en formats que no siguin els propis de la visita però que tinguin relació amb els continguts que difonen". Lacap de projectes del Museu Carmen Thyssen Andorra, Teresa Areny ha afegit que "Prats de Santa Coloma, és treballar perquè el fet artístic surti del nostre equipament i es promogui en altres espais de significada rellevància, com l’Espai Columba”.

La primera activitat, de pintura a plein air es realitzarà el dissabte 15 de maig i té com a objectiu introduir els participants, tant professionals com amateurs, en l’entorn on va ser pintada l’obra Prats de Santa Coloma. L’activitat es durà a terme a l’exterior de l’Espai Columba. El cicle finalitzarà eldissabte 22 de maig,amb una conferència a càrrec de la historiadora Meritxell Mateu.

tracking