Corts inhabilita durant 18 mesos una lletrada per deslleialtat professional

La defensa de l’advocada recorrerà contra la sentència condemnatòria al Superior

Corts inhabilita durant 18 mesos una lletrada per deslleialtat professionalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La lletrada condemnada a un període d’inhabilitació de divuit mesos i a un mes d’arrest domiciliari per un delicte de deslleialtat professional recorrerà contra la sentència dictada ahir pel Tribunal de Corts. Els magistrats la consideren culpable de la infracció per haver perjudicat un antic client en representar-lo a ell i a la part denunciant en un mateix procés. El ministeri públic sol·licitava una condemna de quatre anys d’inhabilitació i tres mesos d’arrest nocturn en considerar que va damnificar un client en el marc d’una demanda per haver passat de defensar la societat que administra l’home a representar la comunitat de veïns que l’havia denunciat.

Durant la vista oral, la Fiscalia va afirmar que la processada va defensar dos clients enfrontats en una mateixa causa i va manifestar que la lletrada va vulnerar la confiança del primer representat perquè ella coneixia tots els detalls del cas i sense demanar-li el consentiment a ell va començar a defensar la part contrària. I va apuntar que la víctima va patir un perjudici per part de l’acusada, ja que “la voluntat de l’home era finalitzar tot el procés judicial” i ella “va vulnerar els seus drets en passar a representar l’altra part”.

D’altra banda, l’advocat de la defensa va expressar que no va cometre cap delicte. Josep Anton Silvestre va argumentar que el motiu pel qual la seva clienta es trobava a la seu de la Justícia era perquè la voluntat d’aquest procediment va ser que la lletrada no pogués accedir a la plaça de batlle que havia guanyat degudament “estudiant i no amb mèrits com altres ho fan”. Així doncs, va asseverar que fins que la processada no va sol·licitar la plaça que li pertocava, “ni la batlle que portava el cas, ni el Constitucional, ni la Fiscalia veien delicte en els fets”. Silvestre va afegir que fins i tot “la jutgessa va arxivar la causa tres vegades” i li va permetre seguir exercint. Amb tot, la defensa en va demanar l’absolució. També cal destacar que el Col·legi d’Advocats va donar empara al lletrat de la defensa al judici.

Els fets van succeir abans del 2010, quan l’advocada representava una societat que va ser denunciada per una comunitat de propietaris per un deute de 50.000 euros. En un inici, va defensar el denunciat, però quan es va fer pública la sentència que el condemnava ho va deixar de fer. Després va representar la comunitat denunciant i va instar que el seu antic client fes efectiu el pagament del deute.

tracking