Joan Maria Nin s'incorpora com a president de MoraBanc

Agafa el relleu de Pedro González Grau, mentre que Lluís Alsina és nomenat conseller director general

Lluís Alsina i Joan Maria Nin, a l'exterior de la seu central.MoraBanc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Junta d'Accionistes de MoraBanc ha acordat la incorporació de Joan Maria Nin com a nou president no executiu de l'entitat a partir de l'1 de maig, tal com va avançar el Diari. Nin agafa el relleu de Pedro González Grau, que tanca una etapa de set anys a MoraBanc, primer com a conseller delegat i en els últims tres anys com a president. Cal destacar que el canvi en la presidència ha estat avalat per l'Autoritat Financera Andorrana (AFA).Un altre dels canvis en l'estructura de govern de MoraBanc és que Lluís Alsina queda com a conseller director general i accedeix al Consell en substitució de Joan Quera, que finalitza el seu mandat. Alsina assumeix la funció de conseller director general, primer executiu del grup MoraBanc.

Amb aquestes dues renovacions, l'entitat culmina un procés de renovació de les seves estructures de govern corporatiu. En aquest sentit, recentment es van incorporar els consellers independents, José Manuel Lara i Gilbert Saboya, i el Consell d'Administració va quedar compost per cinc consellers independents, tres dominicals i un executiu.

Joan Maria Nin, nascut a Barcelona l’any 1953, és un advocat i economista graduat a la Universitat de Deusto i Master of Laws per la London School of Economics and Political Sciences. En de la seva extensa carrera professional, destaca que ha estat director general del Santander Central Hispano (1980-2002), conseller delegat del Banc Sabadell (2002-2007), director general de La Caixa (2007-2011) i vicepresident i conseller delegat de CaixaBank, Criteria i Fundació La Caixa (2011-2014). Actualment forma part de diferents consells d’administració com els d’Itínere Infraestructuras, Promociones Habitat i Société Générale.

Per la seva banda, Alsina es vaincorporar a MoraBanc com a director d’estratègia el 2015 amb l'objectiu de liderar la transformació digital de MoraBanc i el pla estratègic de transformació i creixement de l’entitat. El 2018 va ser nomenat director general per liderar el segon pla estratègic, que va culminar el 2020 amb el quart any de creixement de beneficis consecutiu.

tracking