laboral

El Sipaag demana a Govern més protecció per als empleats públics

El Sipaag demana a Govern més protecció per als empleats públicsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) “va exigir” ahir al Govern que es protegís la salut dels empleats públics que treballen de cara al públic coincidint amb la celebració demà del Dia mundial de la salut i la seguretat en el treball. Aquest any l’Organització Internacional del Treball va fixar com a lema Aturar la pandèmia: la seguretat i la salut en el treball salven vides pel context de la pandèmia. El Sipaag va manifestar en un comunicat ahir al matí que la seguretat laboral dels empleats públics sempre ha estat important i per això “hem exigit des del primer moment que se’ls protegís davant d’aquesta pandèmia, especialment els que es troben de cara al públic, atenent la ciutadania. I ho seguirem exigint”.

El sindicat va demanar en la mateixa línia eines per protegir els empleats públics que treballen des de casa. En aquesta línia va afirmar que, de la mateixa manera que es reclama per als treballadors que desenvolupen les tasques als diferents departaments de l’administració, “també exigim que s’adoptin les mesures pertinents per assegurar que el teletreball es desenvolupa garantint un dret laboral i fonamental”.

El sindicat, encapçalat per Lluís Anguita, va anunciar fa una setmana una modificació en els estatuts de l’organització per tal que tot el personal que treballa en la funció pública s’hi pogués afiliar. Així doncs, des de dijous passat els treballadors eventuals i interins també poden formar part del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General, ja que fins a aquest canvi no s’hi podien afiliar.

El Sipaag treballa en defensa de tot tipus de temes relacionats amb el món del treball. En aquest sentit, durant la pandèmia va fer arribar al Govern la proposta de recuperar les concessions que Govern tenia adjudicades, ja fos de manera temporal o permanent, com la ITV, Cetrasa o la centraleta telefònica de l’edifici administratiu de Govern.

tracking