MOBILITAT

El peatge del túnel d'Envalira no serà gratuït per als treballadors i residents del Pas

El Govern respon a la consellera Montaner que les finances públiques no poden assumir aquesta despesa

L'explotadora del túnel d'Envalira ha de pagar l'impost de societatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El peatge del túnel d'Envalirano serà gratuït per als treballadors, empresaris i residents del Pas de la Casa mentre hi hagi les restriccionssanitàriestal comva demanar la consellera general no adscrita,CarineMontaner, a l'executiu en una pregunta parlamentària. El Govern, que recorda que ja subvenciona els ajuts que rebaixen al 50% el cost del peatge i que el fan gratuït quan el port d'Envaliraestà tancat, respon que es poden estudiar altres possibles escenaris per ajudar als treballadors i residents al Pas de la Casa. En tot cas, diu la resposta, cal analitzar-los acuradament perquè significarien un increment considerable de la despesa pública.

L'executiu afegeix que "els desitjos i les millors voluntats no sempre es poden satisfer, a causa d'imperatius pressupostaris que condicionen fortament l'acció del Govern. En el context actual de pandèmia, les finances públiques travessen una situació molt complexa, per la combinació d'un augment molt elevat de les despeses amb una reducció dràstica dels ingressos, amb el consegüent creixement del dèficit públic i de l'endeutament de l'Estat".

A la resposta indiquen que "per aquest motiu, per responsabilitat envers la ciutadania, l'Executiu es veu obligat a aplicar una austeritat pressupostària severa. En aquest context, la decisió de subvencionar la totalitat dels peatges per als residents i treballadors del Pas de la Casa (és a dir, fins a la gratuïtat total per a aquests usuaris) es veu molt difícilment assumible en el moment actual".

tracking