Cinc mesos de presó per amenaçar de mort

El penat va coaccionar la família amb un ganivet per complir les seves demandes i evitar que s’avisés la policia

Cinc mesos de presó per amenaçar de mortFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va notificar a final de març la sentència que condemna un home de 34 anys a cinc mesos de presó ferma per haver amenaçat de mort amb un ganivet de cuina i un cúter els membres de la seva família.

Concretament, segons exposa la resolució dels magistrats, el penat va coaccionar la seva germana, la mare i el pare perquè complissin les seves demandes i per evitar que avisessin els agents del cos de policia arran dels disturbis que generava a la llar. Així doncs, Corts el considera culpable de dos delictes majors d’amenaces no condicionals de mort amb arma i un delicte menor de maltractament en l’àmbit domèstic prenent com a pretext els fets ocorreguts entre el 29 de setembre del 2018 i el 9 de novembre del 2019, pels quals també va dictar una pena complementària de prohibició d’entrar en contacte amb els familiars durant un període de quatre anys.

En la sentència dels magistrats s’explica que en el curs de discussions mantingudes amb el progenitor, ja sigui perquè el penat no volia anar a treballar o bé perquè el pare no li deixava el vehicle, l’home va agafar un ganivet de serra i el va posar al coll del progenitor dient-li que el mataria. En una altra ocasió, l’acusat va empunyar el mateix estri i es va apropar a la seva germana amenaçant-la per saber on havia estat. A més, en data del 9 de novembre del 2019, el processat es va dirigir al dormitori de la seva mare demanant-li que li donés les claus del domicili i del garatge, i amb vista que la progenitora s’hi va negar el penat va tancar-la a l’habitació amb pany i clau, i li va donar una bufetada a la galta i l’orella esquerra per exigir-li el compliment de la seva demanda. Quan la germana del processat va voler intervenir en la discussió entre mare i fill el condemnat es va dirigir a ambdues dient-los que si avisaven la policia les mataria o que trencaria el cotxe del seu pare.

Cal tenir en compte que l’acusat pateix una esquizofrènia paranoide, amb una severa agressivitat motivada per una descompensació psicòtica aguda, i que en el moment dels fets l’home tenia alterades les capacitats per entendre la il·licitud dels seus actes. I que va ser condemnat per ordenança penal el 2015 i el 2016 com a responsable d’un delicte menor de maltractaments en l’àmbit domèstic i d’una contravenció penal de lesions doloses.

Durant la vista oral del cas la defensa del processat va demanar l’absolució del client al·legant que el seu defensat ni va amenaçar ni va colpejar ningú. Tanmateix, va afegir que de forma subsidiària, és a dir, si el tribunal considerava culpable l’acusat, va sol·licitar l’aplicació de la circumstància eximent de la pena amb la imposició d’una mesura de seguretat de seguiment de tractament ambulatori en un centre terapèutic durant un any. Tenint en compte aquesta demanda, el Tribunal de Corts també li va imposar l’internament al centre de salut mental de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell per una temporalitat màxima d’un any i la prohibició de tenir o usar armes durant una dècada.

tracking