Política

López acusa el Copríncep episcopal "d'ingerències polítiques"

El conseller del PS afirma que Vives dona "nombroses opinions" sobre el contingut de possibles projectes de llei o decisions preses pel Consell

El rei d'Espanya, Felip VI, escolta l'himne amb Vives i EspotFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pere López ha presentat una pregunta parlamentària al Govern perquè respongui en una sessió de control sobre la presència del Copríncep episcopal en la Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern i en la Trobada Empresarial en la qual acusa Joan-Enric Vives d'interferir en afirmar "vistes les nombroses ingerències i opinions en relació al contingut de possibles projectes de llei o decisions preses pel Consell General del nostre país", segons publica el Butlletí del Consell. El president del grup parlamentari socialdemòcrata demana a l'executiu si pot "donar la seva opinió respecte la sobrerepresentació del Copríncep episcopal en relació amb el Coprincep francès, i de l’altra a les ingerències polítiques per part del Copríncep episcopal respecte a decisions que ha de prendre el Consell General".

López manifesta que el Coprincep episcopal "va realitzar un discurs institucional en el transcurs del sopar de gala amb motiu del XIII Encuentro Empresarial Iberoamericano, enlloc d’un discurs destinat als empresaris-inversors presents". El polític del PS demana a més sobre el protocol que es va seguir en la recepció d'autoritats que es va fer a la plaça del Poble prèvia a la Trobada Empresarial Iberoamericana "compte tingut que no hi va haver representació per part del Copríncep francès". Asseveracions que argumenta exposant que l'article 2 de l'acord de Salamanca estableix que la representació d'Andorra vinculada a la Cimera Iberoamericana correspon al cap de Govern i hi afegeix que "els canvis protocol·laris introduïts a darrera hora, suposarien un problema en l'equilibri institucional arran de la presència i/o representació única d’un dels dos Coprinceps i podria contravenir aquest acord de Salamanca".

Embarassos de menors

El mateix Butlletí del Consell publica dues preguntes més dels socialdemòcrates al Govern. Una de les qüestions la planteja la consellera Judith Salazar per demanar a l'executiu per la xifra d'embarassos de menors d'edat que es registra a Andorra. La parlamentària vol saber "quins tipus de polítiques públiques es desenvolupen al nostre país, tant preventives com reactives, per abordar la problemàtica que suposen els embarassos no desitjats de menors al nostre país".

La tercera pregunta entrada avui al Consell pel PS la signa Jordi Font que demana a l'executiu sobre la construcció de la rotonda a la General 1 a l'altura de la borda Sabaté, davant l'antic Punt de Trobada, i en concret planteja "quins/nes circumstància/es han canviat que ha fet que el Govern hagi canviat de parer en relació a la necessitat de construir aquest punt rodó en aquest indret". Font recorda que l'executiu va rebutjar el gener del 2017 la petició de fer una rotonda d'accés al Punt de Trobada "malgrat que els treballadors del centre comercial havien presentat aquesta sol·licitud avalada per 12.000 signatures".

tracking