Educació

Educació crea un nou programa de Formació Professional

Els alumnes podran accedir als tres nous cicles sense disposar del graduat de segona ensenyança

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, i el director de Formació Professional, Xavier CampuzanoSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el director de Formació Professional, Xavier Campuzano, han presentat avui la nova oferta d’estudis de Formació Professional. Es tracta d’un canvi d’estructura al sistema educatiu que inclourà un nou programa FPI on s’hi podrà accedir amb graduat o sense quan s’acaba la segona ensenyança.

“Creiem que era un deure amb aquests alumnes que no són tan acadèmics o que en un moment de la seva vida no tenen aquesta motivació” ha comentat, Vilarrubla i ha afegit que s’havia constatat que, fins ara, al final d’aquesta etapa hi havia poques sortides per recuperar el circuit escolar. Així doncs, a partir de setembre s’inclouran tres noves branques d’oferta formativa: un cicle d’Estètica i Perruqueria (que s’impartirà al centre de Formació Professional d’Aixovall), un de Manteniment d’Habitatges i instal·lacions, i un últim de Serveis comercials (que es durà a terme en un centre de Formació Professional nou de La Massana). Seran cicles de dos anys de 1.800 hores de formació.

Per a crear aquesta oferta, la ministra ha explicat que s’ha dut a terme un estudi juntament amb la CASS per analitzar les necessitats de contractació que hi ha actualment al país.

D’altra banda, també s’ha ampliat l’oferta formativa del batxillerat professional, que augmenta a set sectors.

tracking