Els contagis segueixen a la baixa amb 26 positius més

Salut destaca que la incidència de la Covid s'estabilitza amb menys casos i menys ingressats

Helena Mas ha actualitzat les dades sanitàries aquest migdiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La incidència de la Covid continua disminuint segons reflecteixen els indicadors que ha actualitzat aquest matí la secretària d'Estat de Salut. Helena Mas ha remarcat que els contagis nous són 26 que mostren "que ens estem estabilitzant a la baixa" com també es dedueix del nombre d'ingressats que se situa en 17 persones aquesta tarda, dos pacients menys que ahir, que es distribueixen en 8 malalts amb la infecció a planta i 9 a l'UCI, dels quals 5 necessiten ventilació mecànica.

Mas ha informat que el total d'afectats pel virus ascendeix a 13.086 i que la taxa de reproducció baixa a 0,98 després de situar-se en 1 dijous passat. Els malalts amb la infecció activa són 443, dos menys que ahir, i les altes pugen a 12.519 amb la suma de les 28 persones recuperades en les últimes hores. Les defuncions provocades per la pandèmia es mantenen en 124 amb el traspàs divendres d'un home de 78 anys que estava ingressat a l'UCI a la família del qual ha manifestat el condol la secretària d'Estat.

Altre dels índex que va en descens és el de l'afectació al sistema educatiu. Helena Mas ha exposat que hi ha 19 aules tancades, una menys que ahir, i 21 amb part dels alumnes confinats a domicili, que són dos grups menys que els notificats diumenge. El que augmenten són les aules en vigilància passiva que passen de 22 a 29.

Petició de la restauració

Helena Mas ha manifestat que el Govern ha rebut la petició de bars i restaurants per augmentar el nombre de comensals per taula i per poder ampliar l'horari d'obertura una hora i ha indicat que es valorarà si es pot atendre aquesta demanda perquè encara és molt "recent l'estabilitat" dels contagis.

tracking