política

El PS veu necessari revisar la Constitució en matèria d'habitatge

El grup parlamentari "accepta i respecta" les dues sentències del TC sobre els articles recorreguts

El PS i la CEA debaten la problemàtica dels tributs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari socialdemòcrata considera que s'ha de revisar la Constitució en matèria d'habitatge. La reclamació arriba després de les dues sentències del Tribunal Constitucional en què desestimava dos recursos del PS, un conjuntament amb terceravia.

Sobre la primera sentència, referent als articles recorreguts pels set consellers dels PS sobre la Llei 15/2020 del 26 de novembre de mesures urgents en matèria d'arrendaments de finques urbanes i de millor de poder adquisitiu, la formació ha deixat clar que l'"accepta respecta", tot i que "si les mesures de Governsón constitucionals tal i com ha establert el TC, cal treballar en una revisió". En aquest sentit, els socialdemòcrates remarquen que "l'objectiu ésassolir que la definició d’aquest dret sigui el més nítida possible, establint clarament el contingut jurídic del dret a l’habitatge digne i assequible", ja que després de 28 anys de Constitució requereix un desenvolupament "més ampli i reforçat".

Pel que fa a la sentència del TC sobre el recurs signat amb terceravia sobre la Llei 19/2020, el 23 de desembre, de modificació de la Llei 30/2018 del 6 de desembre, qualificada de seguretat pública i de la Llei general de sanitat, el PS ha reiterat que accepta i respecta la sentència. Tot i això, lamenten que "no s’hagi entrat en el fons del recurs" i "no es tingui jurisprudència sobre un objecte encara no legislat fins a l’esclat de la pandèmia".

tracking