El nombre de nous contagis baixa a xifres que no es veien en mesos

Salut ha detectat 17 positius en les darreres 24 hores, tot i que s’incrementa la pressió a l’escola

Els contagis s'incrementen respecte a les últimes jornades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

S’han produït només 17 nous contagis al llarg de les últimes 24 hores, 48 menys dels que es van notificar aquest divendres. Amb una de les millors xifres dels darrers mesos, el Govern informava ahir que el nombre total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 13.024 persones. En aquest sentit, el divendres es va superar la barrera dels 13.000 casos diagnosticats, concretament, 13.007. Pel que fa al nombre d’altes, se n’han registrat fins al moment un total de 12.458. I el total de defuncions, fins a la data, és de 124. L’última, es va donar aquest divendres, quan un home de 78 anys que estava ingressat a l’UCI va traspassar per complicacions de salut provocades per la infecció de la Covid-19.

Quant als casos actius, actualment n’hi ha 442: 10 persones que continuen ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i 10 a l’UCI, 6 de les quals requereixen ventilació mecànica. A la planta COVID-19 habilitada al Cedre no hi ha cap ingressat.

Últimes dosis subministrades

Divendres es va tornar a reactivar la vacunació i es van inocular les últimes 1.230 dosis. De fet, com va informar Salut, es tractaven dels vaccins AstraZeneca que van sobrar a causa de les anul·lacions que hi va haver durant les primers dies fruit dels dubtes de la població. De moment doncs, des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 27.696 dosis. Pel que fa a l’arribada de noves dosis, la secretària d’Estat de Salut Helena Mas va explicar que no hi ha data fixa, tot i que va anunciar que des de Salut s’espera que “arribin aviat”. Per ara, doncs, l’operatiu muntat a l’antiga plaça de braus d’Andorra la Vella queda en stand by fins a l’arribada de noves dosis, ja siguin provinents de França o d’Espanya, que són els dos orígens més probables ara mateix. En aquest sentit, durant la celebració de la Cimera Iberoamericana, el president del govern espanyol Pedro Sánchez, va refermar el compromís de l’enviament de dosis a Andorra. Finalment, pel que fa a la població escolar, hi ha 48 aules sota vigilància activa, 21 confinades de manera total, dos més que divendres, i 27 parcialment. A més, hi ha 12 classes en vigilància passiva.

tracking