POLITICA

Gallardo respon a Iglesias per convidar a marxar a Andorra per no pagar impostos

El ministre anima al candidat d'Unides Podem a visitar el país per comprovar que compta amb un règim fiscal homologat

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi GallardoFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha escrit una carta adreçada al candidat a la presidència de la comunitat autònoma de Madrid perUnides Podem, partit que governa Espanya en coalició amb el PSOE, Pablo Iglesias,després queaquest últim convidés als ciutadans que no vulguin pagar impostos a votar la dreta, els ultres o marxar a Andorra.Iglesiasva fer aquestes declaracions durant un vídeo de la seva candidatura a la presidència, proposant que el Principat sigui considerat de nou un paradís fiscal.

El ministre relata que Andorra té impostos més baixos que els de la UE, entrealtrescoses, perquè la població no arriba als 80.000 habitants i l'extensió del país és de 500 quilòmetres quadrats. També afegeix que en l'última dècada el país ha aconseguit atraure molta més inversióestrangeragràcies a l'agència de promoció econòmica de Govern "InvestinAndorra".

Gallardo diu que els suposa un orgull que diferents ciutadans del món vulguin venir a viure al Principat i que la residència implica unes obligacions a assumir, entre elles, pagar els impostos que demanda el país. El ministre recalca que les queixes d'altrespaïsoscap al sistema bancari andorrà ja són història i que ara Andorra és un col·laborador més en la persecució del frau fiscal. Gallardo convida aIglesiasa visitar el país per comprovar que compta amb reformes legals necessàries i amb un règim fiscal homologat,cooperanti transparent que li van permetre deixar de ser declarat com a paradís fiscal el 2018 per la Unió Europea.

tracking