Entitats

L'Associació per la Síndrome de Down també deixa la FAAD

Només queden dues entitats a la federació, insuficients per mantenir-la

L'Associació per la Síndrome de Down també deixa la FAAD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació per la Síndrome de Down (ASDA) ha estat la darrera a deixar la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD). Ho ha acordat aquesta setmana, sumant-se al reguitzell de baixes que ha tingut l’entitat els últims temps. Ara, doncs, només quedarien dues associacions a la FAAD, Trana Esclerosi Múltiple i l’Associació de Malalts Reumàtics, Fibromiàlgics i de la Síndrome de Fatiga Crònica (Amare). Amb els estatuts vigents –la FAAD treballava una modificació que no s’ha materialitzat– la federació s’hauria de dissoldre perquè necessita un mínim de tres entitats adherides, condició que ja no compleix.

L’Associació per la Síndrome de Down va entrar a la FAAD l’any 2019 amb l’objectiu de “sumar” per tal d’aconseguir millores per a les persones amb discapacitat. Ara han decidit desmarcar-se’n tot i que segueixen convençuts que “junts podem sumar esforços i ens emplacem per més endavant per a aquest bé comú”.

La baixa de l’ASDA sumada a la de l’Associació de Persones amb Diversitat Funcional d’Andorra (Amida) anunciada fa molt pocs dies deixa la FAAD en una situació compromesa. L’agrupació ja va perdre tres membres la tardor passada i ara, malgrat que havien treballat un DAFO i uns nous estatuts per encarar el futur, no s’ha assolit el consens necessari. Amare i Trana són les úniques entitats convençudes de seguir en una federació que va néixer el 2007 amb l’objectiu de convertir-se en un interlocutor únic per allò que afecta globalment les persones amb diversitat funcional però ara tenen difícil mantenir-la en funcionament.

tracking